Muži vs. Kutná Hora a Kolín

Družstvo mužů si chtělo na domácí palubovce udržet neporazitelnost a dostat se na první místo v soutěži. Do Slaného měly přijet týmy z Kutné Hory a Kolína, jež jako jediné naše borce v letošní sezóně dokázaly porazit.

BC Slaný – Kutná Hora  68:51

Sobotní zápas s Kutnou Horou byl v první a druhé čtvrtině z naší strany slušný. Dobrou obranou a solidní střelbou jsme získali poklidný náskok a do hry se mohli dostat další hráči z lavičky. Mimo jiné i navrátilec, Matěj Libecajt, jehož přítomnost a agresivní pojetí hry ve druhém poločase, vlilo krev do žil upadajícímu výkonu našich hráčů.

Výsledek 68:51 pro náš tým mohl být i vyšší, ale problém našim hráčům dělala zónová obrana hostů, přes kterou jsme se v útoku těžko prosazovali.

Zajímavosti zápasu je, že jsme za celý zápas stříleli pouze 3x z čáry trestného hodu.

Střelci: Lavička 22, Týř 13, Formánek 9, Horák L. 8, Horák M. 6, Šikorský 6, Libecajt 4.

 

BC Slaný – BK Kolín B   68:74

V neděli šlo s družstvem Kolína, i po jejich nečekané sobotní prohře, o udržení prvního místa, k čemuž nám stačila jakákoliv výhra. Je nutno říct, že od začátku jsme bohužel tahali za kratší konec. Pouze jednou jsme šli do vedení, o které jsme záhy přišli. Hosté byli v obraně agresivní, což jsme velice těžko překonávali, a když se to povedlo, tak jsme ztroskotali na neúspěšné střelbě. Hosté byli ve střelbě podstatně úspěšnější.

Poslední pokus o zvrat přišel v poslední minutě, kdy dvě úspěšné tříbodové střely znamenaly snížení na jeden jediný bod, ale následující tři hrubé chyby nám vzali naději na úspěch.

Konečný výsledek 68:74, znamenal pro naše družstvo první domácí porážku a druhou porážku s týmem Kolína v této sezóně.

Střelci: Lavička 21, Týř 19, Horák M. 10, Šikorský 7, Horák L. 7, Fric 2, Formánek 2.

 

Vzhledem k tomu, že nás za necelé dva týdny čekají zápasy na hřištích soupeřů, z horních pater tabulky, které rovněž bojují o první místo v soutěži (Brandýs nad Labem a Mladá Boleslav), budeme muset na tréninku opět tvrdě zapracovat na obraně a tím zlepšit i doskok.

Publikováno v Muži.