Muži vstupují do 2.NBL vítězně!

BC SlanýSokol Kbely 78:60

(20:18 32:35 60:53)

Zápasové statistiky zde

Kompletní zápasové statistiky a soupisky získáte kliknutím na výsledek. Program vybraného týmu se zobrazí kliknutím na jeho název.

 

Během sobotního večera se utkal domácí celek BC Slaný s pražským Sokolem Kbely. Náš soupeř skončil minulou sezonu na 8. místě, dal se tedy očekávat vyrovnaný zápas.

Dosavadní slánský tým se s výše uvedeným soupeřem doposud ještě neutkal, o hostech však bylo známo, že se prezentují tvrdou a nepříjemnou hrou.

Do 1. čtvrtiny vstoupily oba týmy poměrně dobře, byla k vidění vyrovnaná hra. O něco méně chyb udělali domácí hráči, a tak úvodní dějství vyhráli 20:18.

Následující část hry byla značně ovlivněna tvrdou hrou soupeře, která byla často až za hranicí pravidel basketbalu. Bohužel zákroky, které patří spíše na ledovou plochu, byly až příliš často přehlíženy. Domácí hráči polevili v koncentraci, uchylovali se k diskusím s rozhodčími, či hostujícími hráči. Odměnou za to byly proti Slanému nařízeny trestné hody za jeho technické chyby. V této čtvrtině ,,herně“ dominoval tým soupeře, jenž v ní zvítězil 17:12.

Ve třetí čtvrtině se výkon Slaného přece jen zlepšil, dařilo se trefovat i těžké pozice a donutit soupeře chybovat a dostávat se tak do snadných brejků. Domácí ve třetí části hry soupeře porazili 28:17.

Do poslední čtvrtiny vstoupila obě družstva za stavu 60:53 pro Slaný. Ta navázala na předešlé dějství. Slanému se dál dařilo sbírat soupeři míče a získávat tak snadné body z protiútoků. Naše mužstvo díky zlepšenému výkonu ve 2. poločase nakonec zaslouženě soupeře porazilo 78:60 a slavilo tak letošní první výhru v úvodním zápase sezony.

Zdroj článku: facebook BC Slaný – muži

Publikováno v Muži.