U11: Prague Minicup – hodnocení trenéreky (+ fotogalerie)

Pražský turnaj byl pro naše družstvo velmi přínosný. Poznaly jsme nové soupeřky a prověřily síly s týmy z pražského přeboru, který patří mezi nejsilnější v republice.

První zápas jsme odehrály s družstvem Kara Trutnov. Po prvních minutách se ukázalo, že bychom měli mít zápas pod kontrolou. Soupeře jsme přehrávaly v obraně i v útoku. Slaňačky šly za každým bodem a náskok rychle narůstal. Do hry se dostaly všechny hráčky a i naše nejmladší Natálka si dala 4 body. Za zmíňku stojí 82% úspěšnost trestných hodů (17/14)!

Tým Basket Slovanka byl pro nás nejtěžším soupeřem. Jejich agresivní obrana na hranici faulu nám dělala velké problémy. V takovýchto zápasech musíme hrát více nebojácně a přidat více „tvrdosti“ i z naší strany. Ale i s takto zkušeným týmem jsme dokázaly sehrát slušné utkání.

Do nedělního střetnutí s AŠ Mladá Boleslav nastoupil opět sebevědomý tým. Zápas byl vyrovnaný až do samého závěru. Díky přímočarým a správně provedeným nájezdům středem hřiště od našich rozehrávaček jsme vedení udržely a po zásluze vyhrály.

Poslední utkání nás čekalo s nejsilnějším týmem turnaje – HB Basket. Tento tým skončil v sezóně na 3.místě v pražském přeboru. Namotivované slánské hráčky vlítly do zápasu s neuvěřitelnou chutí. Bojovaly o každý míč, proměňovaly dvojtakty. Bohužel našemu týmu došly síly a ve třetí čtvrtině se soupeř vzdálil o 11 bodů. Do poslední čtvrtiny jsme pustily do hry i mladší a méně zkušené hráčky, aby si i ony vyzkoušely kvalitu soupeře. I tento zápas považuji za velmi úspěšný.

Turnaj se našim hráčkám velice povedl. Ukázalo se, že dokážeme hrát vyrovnaná utkání i s týmem jako je HB Basket. Všechny hráčky si zaslouží pochvalu, každá, která nastoupila na hřiště, hrála zodpovědně a snažila se plnit naše pokyny.

Máme šikovný a silný tým, který v příští sezóně ve středočeském přeboru všem ukáže, jak se to ve Slaném hraje 🙂

Zapsala Markéta Bosáková – trenérka

Publikováno v Starší žákyně U15.