NAŠE HRÁČKY NA MČR, NÁRODNÍCH FINÁLE A FESTIVALECH 2016 – VÝSLEDKY

Jak jsme již informovali, do finálových bojů letošní sezony zasáhly i hráčky BC Slaný a to v dresu našeho partnerského klubu BA Sparta. Jak si tedy vedly?

BA Sparta U15 našla přemožitele až ve finále MČR. Nestačila na Žabiny Brno těsně 60:64. Stříbrnou medaili získala Adéla Rabasová, ale i další naše hráčka Allie Formánková. Ta v letošní sezoně dres BC Slaný neoblékala, protože jako ročník 2001 hrát ŽL U14 nemohla. V sezoně 2016/2017 ale bude hrát opět i u nás.

Adéla Rabasová se stříbrnou medailí z MČR U15

Adéla Rabasová se stříbrnou medailí z MČR U15

BA Sparta U13 se na MČR neprobojovala. Na Festivalu starších minižákyň v Plzni si však spravila chuť. Tým i s Bárou Dudáčkovou, Marií Žabkovskou a Terezou Malou nepoznal v celém turnaji hořkost porážky a festival zaslouženě vyhrál. Nastoupily i Veronika Vojtíková, Tereza Zajíčková a Zuzana Hurychová, které letos hostovaly v naší U12.

Web turnaje ZDE

BA Sparta U13 - Festival Plzeň

BA Sparta U13 – Festival Plzeň

 

BA Sparta U12 se ze druhého místa v Pražském přeboru probojovala do Národního finále mladších minižákyň v Českém Brodě a Sadské. Nakonec obsadila pěkné páté místo. Z našich hráček zde nastoupila Tereza Malá a trenér Pavel Šenk o jejím výkonu napsal: „Nejužitečnější hráčka týmu. Přípravu jí narušovaly zdravotní problémy. Uměla využívat svoji výšku, hlavně byla ta třetí do party v každé pětce kde hrála, míč ji občas zlobil, ale z pod koše se málokdy mýlila. Neustále musí pracovat na svojí atletice a doufat, že ji zdravotní problémy brzo opustí.“

Výsledky Národního finále mladších minižákyň ZDE

BA Sparta U12

BA Sparta U12

Publikováno v Družstvo dívek 2003.