U13: Dvě těsné prohry v Poděbradech

Basket Poděbrady – BC Slaný 39:35

(6:13 17:21 29:29)

Kindermannová 12 (2/2), Neradová 8 (11/4), Chodorová 6, Novotná 2, Hurychová 2, Pospíšilová 2, Samcová 2, Havlínová 1 (4/1), Dvořáková A.

Basket Poděbrady BC Slaný 35:34

(14:8 20:15 26:21)

Chodorová 15 (2/1), Kinderrmannová 11 (2/1), Havlínová 4 (8/2), Hurychová 2, Dvořáková A. 2, Neradová (2/0), Samcová (2/0), Pospíšilová, Novotná

img_0678

Těsné porážky nám přibývají…

Několik těsných porážek v úvodu sezóny jsme rozmnožili při zápasech v Poděbradech. Do obou  jsme vstoupili velmi vlažně a než jsme se rozkoukali, hned jsme dostali čtyři koše. V prvním souboji se nám podařilo hned obrátit a půlku zápasu si udržovali mírné vedení. Po poločase ale soupeřky skóre otočily a přes veškerou naší snahu těsné čtyřbodové vítězství udržely.

Celý druhý zápas jsme jen dotahovali mírné vedení soupeře. Do druhého poločasu jsme přidali v obraně a místy se přiblížili na rozdíly jednoho koše. V nervozním závěru jsme osm vteřin před koncem snížili na bod, ale chybou stolku, který nezastavil čas po koši jsme už nedostali šanci k obratu. Sice jsme uhádali dodatečné nastavení tří vteřin, které ale soupeřky dlouhým výhozem jednoduše odehrály daleko od svého koše.

Odehráli jsme tedy dva vyrovnané zápasy. I když jsme byli oslabení, tak tentokrát vinou zranění chyběla klíčová hráčka i soupeřům. Našim holkám nelze upřít snahu po většinu zápasu, ale vždy nás srazí slabší úseky v zápase. Hlavně úvody nám vůbec nevycházely a naší nesoustředěností jsme darovali soupeři snadný náskok. Už jsme si i zvykli, že musíme bojovat proti výškové převaze. Soupeřky nás také o trochu předčily v bojovnosti a nasazení. My jsme se na naše koše přes hraniční obranu soupeřek hodně nadřeli, zatímco naše obrana několikrát darovala domácím hráčkám koše laciné.

Nezbývá než pracovat poctivě na trénincích a po návratu zraněných hráček zabojovat v dalších utkáních.

Nyní nás čeká domácí zápas s družstvem ze Sadské, které zatím vede bez porážky tabulku a má ty nejvyšší ambice.

Publikováno v Dorostenky U19.