U12: Z kvalifikace o MČR nás vyřadila Mladá Boleslav (+fotogalerie a hodnocení trenérů)

BC Slaný AŠ Mladá Boleslav 42:37

(13:5 20:14 34:19)

Pluchová 8, Nováková 8, Kinclová 7, Chodorová 6, Havlínová 5, Burleová 2, Drunecká 2, Ischiová 2, Dvořáková 2

BC Slaný AŠ Mladá Boleslav 42:53

(4:6 20:21 32:27)

Chodorová 13, Kinclová 8, Havlínová 6, Dvořáková 6, Nováková 4, Pluchová 2, Drunecká 1, Ischiová 1, Burleová 1

DSC_0028

V neděli 5. února naše U12 sehrála odvetný dvojzápas proti AŠ Mladá Boleslav

A potvrdilo se, že bylo v našich silách tohoto soupeře vyřadit. Museli bychom však být kompletní. Bohužel, zejména neúčastí Nikči v obou zápasech a nemocí Téry, Elišky či Jessicy nastal problém. Všechny zápasy probíhaly v duchu marné snahy ubránit výjimečnou hráčku MB č. 7. I přes zdvojování nám ve čtyřech zápasech nastřílela 107 z celkových 192 bodů! My jsme se naopak velice špatně prosazovali proti odstoupené obraně soupeře, která by se v minibasketbale neměla hrát.

Neodpustím si jednu připomínku. Jak je možné, že v kvalifikaci hraje Kladno s Kralupy, když jsou v tabulce přípravné soutěže pod námi? Proč nám přidělí soupeře, se kterým kvůli vyhlášenému trenérskému duu manželů Paurových nikdo nechce hrát? Ne náhodou nám přijeli fandit trenéři Kladna a Sadské… Kdyby se natočila například scéna, kdy paní Paurová drží svého muže, aby nešel na palubovku, asi by nikdo nevěřil 🙁 Z důvodu všemožného dohadování dvojzápas trval neuvěřitelné 4 hodiny! To, jaký vytváří Paurovi tlak na rozhodčí, je v kategoriii U12 nevídané!

Ano, u desetiletých dětí nejde v první řadě o výsledky (alespoň nám). Ale přijít o tři kvalitní turnaje se Sadskou a Kladnem je pro družstvo škoda.

Zápasy to byly skutečně výjimečné, hlavně emotivní a bouřlivou atmosférou v hale. O jejich zhodnocení jsem poprosil všechny přítomné trenéry a činovníky našeho klubu. Tímto bych jim rád poděkoval za ochotu, své zajímavé názory zaslali ihned 🙂

Zapsal Tomáš Novák

Markéta Bosáková (trenérka U12):
Holky odehrály dva pěkné zápasy, herně předvedly mnohem lepší výkon než v Boleslavi. Bojovnost a chuť vyhrát dovedla holky k vítězství v prvním zápase. V tom druhém bylo vidět, že pomalu dochází síly. Bohužel jsme hráli pouze v jedenácti, na rozdíl od soupeře.
Družstvo Ml. Boleslavi hraje hodně staženou obranu, což donutilo naše hráčky ke střelám z delší vzdálenosti, i tam se nám podařilo občas zaskórovat. Vyzkoušely jsme si nové signály, zdvojováni nejlepší hráčky soupeře i využití našich vyšších hráček ve hře pod kosem. Určitě to byly užitečné zápasy a pro hráčky (i pro mě jako trenéra) nové cenné zkušenosti.

Rosťa Nič (předseda klubu):
Gratulace Markétě i holkám k výbornému výkonu v prvním zápase (druhý jsem bohužel už neviděl). Oceňuji bojovnost týmu a nasazení. Holky se s bouřlivou atmosférou v hale skvěle vypořádaly a vyzkoušely si, že i takovéto vyhrocené zápasy jednou přijdou a ony se prostě musí soustředit na hru a svůj výkon. Emoce prostě ke sportu patří, ty trenérské i fanouškovské rodičovské….

Luboš Fric (trenér A týmu mužů a U15):
Z mého pohledu všechny zápasy tohoto směru jsou emotivní a na psychiku dětiček náročnější, protože se během sezóny takto nehraje. Chování trenérů soupeře bych neřešil. Máme ve svých řadách stejný problém. I když to není trenér, výlevy stejné a diváci tomu ještě přitápějí. Pokud se jedná o zápas takový, myslím si, že z naší strany byl veden až moc chladně. My jsme potřebovali likvidovat náskok soupeře 27 bodů. Místo, abychom soupeře zasypali rychlými útoky a agresivními nájezdy, abychom získávali fauly, body a hlavně uštvali jejich jedinou bodující hráčku, tak jsme vyčkávali u půlící čáry 20 vteřin a potom jsme najednou něco chtěli hrát. A to je problém proč jsme neuspěli, stejný názor měla i paní Žánová, trenérka Sadské.

Jiří Pospíšil (trenér U13):
Já jsem viděl vyrovnané zápasy předních družstev kraje. Měly slušnou úroveň, k vidění byly výborné individuální výkony a nasazení z obou stran. Zvláště vyčnívala hráčka Boleslavi číslo 7. V mých očích to ale nebyly zápasy v duchu minibasketu. Hrálo se až příliš o výsledek a obě družstva byla svázaná taktikou a individuální výkony předčilo týmové pojetí. Myslím si, že diváci mohli být spokojení, utkání měla náboj a u všech našich hráček jsou vidět velké pokroky v individuálních činnostech.

Katka Svítková (trenérka přípravky):
Líbilo se mi jak holky hrály, fandění rodičů. Musím říct, že takovou super atmosféru jsem ve Slaném na basketu dlouho neviděla a neslyšela 🙂 Chápu emoce při trénování dětí z vlastní zkušenosti, ale bohužel musím říct, že chování trenérů Mladé Boleslavi se mi nelíbilo, víc bych k tomu nechtěla psát. Zase na druhou stranu jsme všichni viděli co udělá výchova jedné talentované hráčky. I když se bohužel nepodařilo postoupit, myslím, že výborná zkušenost do budoucna.

Publikováno v Starší žákyně U15.