U13: Výkony oslabené sestavy na Český Brod nestačily (+fotky)

TJ Slavoj Český Brod BC Slaný  34:31

(5:7 13:15 25:26)

Gončárová 12 (6/2), Pospíšilová 7 (2/1), Kindermannová 6, Pluchová 4 (4/2), Samcová 2, Soukupová, Havlínová, Neradová

TJ Slavoj Český Brod BC Slaný 55:34

(13:7 26:19 45:26)

Gončárová 10 (8/6), Kindermannová 9 (2/1), Samcová 5 (2/1), Pospíšilová 4, Havlínová 3 (8/1), Neradová 2, Pluchová 1 (4/1), Soukupová

K zápasům se soupeřkami, se kterými jsem ještě neprohráli, zajíždělo naše družstvo ve značně oslabené sestavě a jen v osmi hráčkách.

Soupeřky ale byly také oslabené, a tak to byl od začátku spíše boj o každý balon a koš. Po celý zápas jsme mírně vedli, ale více než čtyřbodový náskok jsme si nevytvořili. Padalo obecně velmi málo košů. Do koncovky dvě minuty před koncem jsme šli se zmíněným náskokem, ale v závěru jsme totálně selhali. V obraně jsme vysokým soupeřkám dovolili mnoho opravných doskoků a v útoku třikrát odevzdali balon. A soupeřky 7 body v řadě otočily skóre. Byla to velmi mrzutá prohra, kdy nám krizové dvě minuty nesoustředěnosti pokazili předchozí snahu.

Ve druhém zápase už jsme fyzicky odpadli a dovolili soupeřkám laciné koše. Pořád jsme jen dotahovali, někdy i na rozdíl jednoho koše. Po poločase soupeřky zápas definitivně zlomily.

Celkově naše vystoupení hodnotím jako nepovedené. V prvním zápase jsme se spíše porazili sami. Našim hráčkám se nedá upřít základní bojovnost, ale mě chyběla týmová soudržnost, povzbuzení se hráček navzájem na hřišti i na lavičce. Z obecně průměrných výkonů vyčníval bodový přínos Julie Gončárové a příslibem jsou i výkony Adély Pluchové, která vypomáhá z mladšího družstva.

Dojem můžeme napravit v dalších zápasech tuto sobotu na Proseku.

Zapsal Jiří Pospíšil

Publikováno v Dorostenky U19.