U14: Mladší žákyně vezou dvě výhry ze hřišť soupeřek

BKj. Kralupy n.V. BC Slaný 38:48

(9:11 15:20 24:32)

Gončárová 17, Kindermannová 15, Havlínová 5, Neradová 4, Pospíšilová 3, Sadílková 2, Záborcová 2

Sokol Kladno BC Slaný 53:56

(4:11 19:27 45:38)

Kindermannová 18, Gončárová 13, Sadílková 8, Havlíínová 6, Pospíšilová 6, Neradová 2, Samcová 2, Nagyová 1

IMG_7977

Loko Karlovy Vary BC Slaný 86:41

(20:7 40:22 62:32)

Kindermannová 10, Havlínová 8, Nagyová 7, Neradová 6, Gončárová 6, Sadílková 4

V sobotu jsme zavítali na palubovku Kralup, které jsme v předchozích třech zápasech vždy vysoko porazili.

Tento zápas jsme čekali těžší díky nerozehranosti po prázdninách a marodce, takže jsme přijeli pouze v osmi hráčkách. Téměř celý zápas jsme vedli a udržovali mírné vedení. Střelecky nás podrželi Julie s Johankou a zápas jsme dovedli do vítězné koncovky.

Nedělní zápas na Kladně byl o poznání tvrdší a vyhecovanější. V posledním zápase jsme rozhodli až v prodloužení a soupeřky si tak na nás více věřily. První půle nám ale vyšla téměř podle našich představ. Soupeřky jsme dobře ubránili a měli mnoho příležitostí k rychlým protiútokům. Bohužel zůstaly nevyužité díky nepřesnému zakončení nebo pokažené finální přihrávce. Takže slušný výkon nebyl vyjádřen bodově a tak jsme šli do šatny s osmibodovým vedením. Třetí čtvrtina ale byla v našem podání hrůzostrašná. Vlažným výkonem jsme soupeře nechali dotáhnout a poté zvýšenou bojovností donutili naše hráčky k lehkým ztrátám a soupeřky šly do vedení zkraje poslední čtvrtiny o 9 bodů. Poté však Julie šňůrou osmi bodů dotáhla (koš s faulem, trojka). Poté zase Kladno mírně odskočilo, ale další úspěšná šňůra v našem podání přinesla velmi vydřené tříbodové vítězství.

 

Ve středu jsme dohrávali odložené utkání v Karlových Varech. Opět jsme museli přijmout různé zdravotní absence. Opět v osmi hráčkách jsme vzdorovali velmi kvalitnímu soupeři s výraznou výškovou převahou. Další rána nás postihla při rozcvičení, kdy v téměř zimních podmínkách (v hale bylo po celou dobu zápasu 16 stupňů), si natáhla tříslo naše kapitánka Julie Gončárová. Karlovy Vary po většinu zápasu bránili agresivním presinkem, který se nám dařilo slušně překonávat a chodit do rychlých protiútoků. Bohužel nebyly tak rychlé, abychom jednoduše zakončovali a tak jsme spoustu nájezdů 1-1 neproměnili. Výsledek mohl být daleko přijatelnější, soupeřky naopak každou naší chybu nemilosrdně trestaly. V hodně nepříznivých sportovních podmínkách jsme tedy jednoznačně prohráli.

 

V končící sezóně nás čekají poslední dva domácí zápasy s týmy z Plzně, v neděli 25.3. a ve čtvrtek 5.4. Tímto zveme naše příznivce na poslední fandění.

DSC_001

Publikováno v Dorostenky U19.