U12: Souboj o sedmé místo zahájily mladší žákyně v Pečkách úspěšně (+fotogalerie)

Sokol Pečky BC Slaný 58:55

(8:18 29:26 41:41)

Marková Karolína 13, Havlínová Natálie 12, Pospíšilová Kateřina 6, Hrubiková Anna  5, Vančová Lenka 5, Kolaříková Karolína 4, Grzonka Laura 2, Hejčová Natálie 2, Litvová Tereza 2, Nováková Klára 2, Vargová Valentýna 2, Herinková Tereza, Poláková Jana, Salabová Tereza

Sokol Pečky BC Slaný 49:64

(3:12 21:32 31:46)

Marková Karolína 18, Havlínová Natálie 16, Hejčová Natálie 8, Poláková Jana 6, Pospíšilová Kateřina 6, Nováková Klára 5, Litvová Tereza 3, Vančová Lenka 2, Grzonka Laura, Herinková Tereza, Hrubiková Anna, Kolaříková Karolína, Salabová Tereza, Vargová Valentýna 

DSC_014

Dvojzápas v Pečkách byl vyrovnaným soubojem s lepším koncem pro náš tým.  

V prvním utkání těžily hráčky soupeře z velké výškové a fyzické převahy. Naše hráčky sice dobře začaly a přesvědčivě vyhrály 1. čtvrtinu. Ve druhé čtvrtině, ale nastal zvrat. Nedařilo se nám ubránit 2 největší a nejlepší hráčky Peček. Prohrávaly jsme doskoky a nedařilo se ani v útoku. Ve 3. čtvrtině jsme byly opět basketbalovější, ale v důsledku neproměňování šancí jsme skóre pouze vyrovnali. V poslední čtvrtině se hra naší 2. pětky zlepšila. O vítězství se bojovalo až do poslední minuty.  

Ve 2. utkání jsme obměnili sestavu a posílili druhou pětku o Káju Markovou a Janu Polákovou. Tento tah se vyplatil a navíc všechny hráčky přistoupily k druhému utkání daleko zodpovědněji s velkou vůlí po vítězství. Celý zápas odehrály slánské hráčky s velkým nasazením, soustředěně a velkou vůlí po vítězství. Soupeře přehrávaly hlavně rychlostí a týmovou spoluprací. Skóre se stále postupně navyšovalo v náš prospěch.

V obou zápasech se střelecky dařilo Naty Havlínové. Výbornou náročnou práci měla Anička Hrubíková, která osobně bránila nejlepší hráčku soupeře. Velmi dobře zahrály Kája Marková s Jančou. Pochvalu si za tradičně dobrý výkon zaslouží i hráčky na rozehře Terka Litvová a Laura Grzonka. A také kapitánka Týna Vargová pomohla k vítězství dobrou týmovou prací v obraně. 

Odveta se hraje za 14 dní ve Slaném. Přijďte všichni fandit. Jsou to poslední zápasy U12 v letošní sezóně.

Petr Kozák

[ngg src=“galleries“ ids=“124″ number_of_columns=“3″ display=“basic_thumbnail“] 

 

Publikováno v Starší žákyně U15.