U12: Mladší minižákyně úspěšně reprezentovaly na turnaji v Polsku.

 

Po soustředění v Krkonoších absolvoval tým minibasketbalistek U12 první herní zkoušku na kvalitním turnaji v Jeleni Gore – SPARTAMANIA 2019.

V naší věkové kategorii se zúčastnily 4 polské týmy, Slovanka Praha a my. Turnaj měl slušnou úroveň a byl dobře zorganizovaný. Odehráli jsme 5 kvalitních zápasů, ve kterých se vystřídalo všech 13 hráček.

 

V polské konkurenci naše hráčky obstály. 4 zápasy jsme vyhráli a v dramatickém finále jsme po velkém boji podlehli až v závěru týmu z Wroclavi.

 

BC Slaný – Basket Ksawerów 39:33 (16:6,21:11,28:25)

V úvodním zápase nás hned v pátek po dlouhé cestě čekal jeden z favoritů turnaje.

První poločas se holkám podařil. Hrály velmi dobře, kolektivně v obraně i útoku. Postupně si vypracovaly solidní náskok a zdálo se, že snadno získáme 1. vítězství. Ve 3. čtvrtině soupeř přitvrdil, proměnil několik protiútoků a náš náskok se tenčil. V poslední čtvrtině to byl boj o vítězství. Kvalita našeho týmu byla přeci jen o něco větší a zaslouženě jsme zvítězili.

Na sobotní ranní zápas se holky dobře vyspaly a přesvědčivě přehrály tým KS Wichoś Jelenia Góra

BC Slaný – KS Wichoś Jelenia Góra 70:13 (15:2,38:2,59:6)

V tomto zápase  byly slánské naděje lepší ve všech herních činnostech, vyhrávaly individuální souboje. V útoku dobře kombinovaly a fungovala i týmová obrana. 

BC Slaný – KSW Spartakus Jelenia Góra 56:9 (14:3,28:7,40:8)

Ve druhém sobotním utkání jsme změřili síly s domácím týmem. Soupeř se na nás dobře připravil. Dobře bránil naše nejlepší hráčky a trvalo celé 2 čtvrtiny než jsme si vypracovali mírný náskok. Opět nás trápil doskok. V ostatních útočných i obranných činnostech jsme ale soupeře převyšovali a zaslouženě oslavili 3. vítězství.

V posledním sobotním utkání jsme změřili síly s krajany z Prahy.

BC Slaný – Basket Slovanka  37:31 (8:8,13:12,28:19)

Tým Slovanky důkladně prověřil naše síly a schopnosti. Bylo to pěkné utkání hrané ve vysokém tempu. Pražanky hrály jednoduše, přímočaře. Zejména v 1. poločase byly rychlejší, dobře doskakovaly a díky tomu skórovaly z rychlých protiútoků. Utkání jsme otočili na naší stranu až ve 3. čtvrtině díky dobrým individuálním akcím opor našeho týmu. Slovanka se ale nevzdala a tak mělo utkání náboj a tempo až do konce.

Po úspěšném pátku a sobotě nás v neděli čekal zápas o 1. místo s neporaženým týmem Ślęza Wroclav

BC Slaný – Ślęza Wrocław 32:53 (12:10,22:28,30:35)

Wroclaw byla favoritem, všechna svá utkání vyhrála vysokým rozdílem. Plusem pro Polky byla i velká výšková převaha. Do utkání, ale výrazně lépe vstoupili naše holky. 1. čtvrtina byla představením slánského týmu. Krásné a úspěšné akce zvedali rodiče ze sedadel. Soupeř ale svou hru zlepšil, přidal na bojovnosti a do poločasu vyrovnal. V průběhu 3. čtvrtiny se obě družstva střídala ve vedení. Bojovalo se o každý míč, každý koš. Bylo to opravdové finále turnaje. V poslední čtvrtině nás bohužel opustilo střelecké štěstí. Holkám míče vypadávali z koše. Začala se projevovat únava a u soupeře se naopak začalo dařit nejvyšší hráčce. Ta dala 6 košů za sebou a rozhodla o vítězství Wroclavi

Hned dvě individuální ocenění získala Karolína Marková – nejlepší obránce a nejlepší střelec turnaje, do all star pětky byla zvolena Karolína Taušová. 

BC Slaný:
5 Karolína Marková
7 Karolína Šímová
8 Sofie Suchopárková
9 Klára Nováková
10 Natalie Havlínová
11 Tereza Herinková
12 Miloslava Kovářová
13 Laura Grzonka
14 Lucie Roubíčková
15 Jana Poláková
16 Karolína Taušová
17 Tereza Mišiková
18 Elen Vágnerová
Fandila nám zraněná Nikola Drasnarová

 

[ngg src=“galleries“ ids=“133″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″ images_per_page=“70″ number_of_columns=“3″ slideshow_link_text=“Galerie“]

 

Publikováno v Mladší žákyně U14.