U15: Na úvod sezóny vítězství i porážka na domácí palubovce

První zápasy nové sezóny jsme odehráli na domácí palubovce s týmy Mostu a Loun.

BC Slaný BK Baník Most  56:63  (20:15 36:26 44:46) 

V sobotu k nám zavítal Most a zápas navázal na vyrovnané zápasy z minulé sezóny. Mostecká sestava měla velkou výškovou převahu a urostlé pivotky, které nám v obraně dělaly problémy. Nám naopak tyto hráčky po odchodu Julči a Nelči velmi chybí. První poločas nám vyšel výborně, soupeřky jsme přehrávali především pohybem a dravostí směrem ke koši. Petra s Eliškou dodaly týmu hodně energie a zaslouženě jsme v poločase vedly o deset bodů 36:26. Bohužel třetí čtvrtina byla hrůzostrašná. Polevili jsme v obraně, soupeřky se zatáhly a za osm minut přišla mostecká šňůra 18:2 a obrat ve skóre na ztrátu 6 bodů. Poté Petra zabojovala a šesti body v řadě dorovnala skóre. V poslední čtvrtině se vedení přelévalo a 3 minuty před koncem jsme vedli 54:53. Koncovka nám ale bohužel nevyšla. Řada nevyužitých šanci a jednoduchých ztrát znamenala v závěru zápasu stav 2:10 a celkově jsme zápas ztratili o 7 bodů.

BC Slaný –  BA Tygřice Louny  97:32 (16:8 46:14 77:14)

V neděli přijelo družstvo Loun a v utkání jsme podle loňských výsledků byly favoritem. Soupeřky měly opět značnou výškovou i váhovou převahu a první čtvrtina vyzněla ještě celkem vyrovnaně, když jsme si mírný náskok vybudovaly až od její 6.minuty (16:8). Poté už však v dalších dvou čtvrtinách náš tým dominoval při celkovém skóre 61:6. V poslední čtvrtině už naše tempo polevilo a Louny výsledek korigovaly na 97:32.

 

I přes prohru v prvním zápase holky ukázaly, že mají do basketu chuť a patřičné nasazení. A že je basket baví! Věříme, že se v průběhu sezóny budeme ještě zlepšovat a naši formu můžeme otestovat za 14 dnů, kdy opět doma přivítáme družstva z Kraslic a Kladna (prvních dvou týmů tabulky).

 

Přijďte nám fandit! J

Publikováno v Dorostenky U19.