Minižákyně U12 vybojovaly postup na Národní finále v kategorii do 12 let a v květnu si zahrají s nejlepšími českými týmy o titul mistra ČR.

Postup našich malých basketbalistek je jedním z největších úspěchů mládežnických týmů našeho klubu.

Tento úspěch je výsledkem dlouhodobé práce BC Slaný s dětmi a mládeží. Je to výsledek práce, odhodlání i nadšení velké skupiny lidí. 20 hráček, 3 trenérů a velké nadšené party rodičů, prarodičů, kteří zabezpečují organizaci, finance i dobrou náladu.

O postup se naše holky střetly o uplynulém víkendu s týmem Čelákovic, posíleným o hráčky Mladé Boleslavi a Brandýsa.

První utkání se hrálo v sobotu 30.11. v Čelákovicích.

Pandy Čelákovice BC Slaný  33:67  (10:9 17:30 27:51)

Marková Karolína 14, Taušová Karolína 11, Havlínová Natálie 9, Poláková Jana 9, Grzonka Laura 8, Nováková Klára 8, Litvová Tereza 4, Suchopárková Sofie 4, Drasnarová Nikola, Herinková Tereza, Kovářová Miloslava, Mišiková Tereza, Roubíčková Lucie, Šímová Karolína, Urbanová Sára

Soupeř složený ze 3 týmů, který nehraje řádnou soutěž kategorie U12, byl pro nás velkou neznámou, a tak holky zahájily zápas trochu nervózně. První čtvrtina byla vyrovnaná. My jsme měli trochu více ze hry, ale neproměňovali jsme svoje šance. Čelákovice bodovaly z pěkných rychlých protiútoků. Do druhé čtvrtiny vlétla naše druhá pětka jako smršť. Ukázalo se, že soupeř nasadil své opory do začátku utkání a neměl už z čeho brát. Holky předvedly plno pěkných akcí. Skóre rychle narůstalo a do poločasu jsme získali náskok 13 bodů. Ve druhém poločase pokračovaly slánské hráčky v dobrém výkonu. Dařil se rychlý protiútok, dobře pracovala obrana. Od 3. čtvrtiny se také ukázala vyrovnanost našeho týmu. Střídali jsme všechny hráčky. Každá z holek z lavičky se dobře zapojila do hry a soupeři, který neměl dostatek kvalitních hráček na střídání, docházely síly. Závěr utkání si všichni Slaňáci užívali. Rodiče tleskali pěkným akcím, holky na hřišti i na lavičce se povzbuzovaly a trenéři už jen rovnoměrně rozdělovali minuty mezi všechny hráčky. HOLKY DĚKUJEME.

Odveta se hrála v neděli 1. 12. ve Slaném

BC SlanýPandy Čelákovice 60:35 (24:5 29:21 46:26)

Grzonka Laura 14, Poláková Jana 10, Herinková Tereza 9, Nováková Klára 8, Havlínová Natálie 4, Litvová Tereza 4, Marková Karolína 3, Kovářová Miloslava 2, Mišiková Tereza 2, Šímová Karolína 2, Taušová Karolína 2, Roubíčková Lucie, Suchopárková Sofie, Urbanová Sára

V domácí odvetě už naše zahajovací sestava nervózní nebyla. Sofi ubránila velmi rychlou hráčku Bodlákovou. V útoku se dařilo Janče, Terce H. i Lauře. Holky to podpořily i dobrou obranou a hned v první čtvrtině prakticky rozhodly utkání, 24 :5. Čelákovice posílily 2.pětku o svou dlouhou hráčku. Po zkušenosti ze soboty si pečlivě hlídaly Karla a Káju. Naší elitní pětce se tentokrát tak nedařilo. Vzhledem k velkému náskoku jsme hodně střídali. Opět jsme neproměňovali šestky (1/8). Soupeř hrál nejlepší úsek zápasu a do poločasu snížil náš náskok na 8 bodů. Od 3 části už holky opět kontrolovaly hru. Ke střelcům se přidala ještě Naty a náskok 20 bodů byl rychle zpátky. Druhou pětku tentokrát bodově táhla Klárka. Koše už přidaly Karel i Kája a tak jsme vyhráli i poslední úsek utkání. Na zaslouženém vítězství a postupu se opět podílel celý tým. Střídaly všechny hráčky a pomohly k vytouženému postupu na Národní finále. Utkání opět zakončil velký potlesk plného balkonu, vítězné kolečko, děkovačka a tentokrát i rychlé špunty v šatně.

Kustodi již zabukovali hotel, holky se vracejí k tréninku. VE STRAKONICÍCH CHCEME BÝT VIDĚT!

Zapsal Petr Kozák

Publikováno v Mladší žákyně U14.