U14: Starší žákyně ladily formu na přípravném turnaji v Kyjově (+fotogalerie)

Tým mladších žákyň U14 odehrál přípravný turnaj v Kyjově.

Tým mladších žákyň složený z hráček ročníků 2007 a 2008 se v rámci přípravy na žákovskou ligu  U14 zúčastnil kvalitního turnaje „TUBANAK“ v Kyjově.
Pro náš mladý tým to byla náročná zkouška a první seznámení s žákovským basketbalem.

Postupně jsme se utkali s kvalitními družstvy z Moravy, OSK Olomouc, K2 Prostějov, Jiskra Kyjov, KP Brno a Sokol Landžhot. Přesto, že naše hráčky zvítězily pouze v jednom utkání, můžeme turnaj i výkony týmu hodnotit jako dobré. Dobrá je hlavně zkušenost a zjištění, co vše nám chybí a na čem musíme pracovat.

Výborným a plně koncentrovaným výkonem mile překvapila Valy Vargová. Ve všech utkáních dobře bránila urostlé pivotmanky soupeřů a držela nás ve hře doskokem pod oběma koši. Za své výkony byla zaslouženě vybrána do ALL Star pětky turnaje. Zbývající hráčky ročníku 2007 bohužel tak dobré výkony nepředvedly. Mladší hráčky 2008 ukázaly dobré individuální výkony i bojovnost. V týmové souhře a spolupráci na hřišti nás ale čeká mnoho práce. Nejslabší činností družstva byl doskok.  

Kyjovský turnaj jasně všem ukázal rozdíl mezi minibasketem a žákovským basketem. Hráčky se poprvé seznámily s rozdělením postů na hřišti, se clonami, s odstupovanou osobní obranou, i organizovanými systémy v postupném útoku. Zápasy se zkušenými týmy odhalily mnoho nedostatků a ukázaly kolik práce nás v nové sezóně čeká.

Petr Kozák

 

OSK Olomouc –  BC Slaný 61:26

BC Slaný – SK K2 Prostějov 25:35

Jiskra Kyjov – BC Slaný 49:31

BC Slaný – KP Brno 37:55

BC Slaný – Sokol Lanžhot 50:30

[ngg src=“galleries“ ids=“166″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″ images_per_page=“40″ number_of_columns=“3″ slideshow_link_text=“Fotogalerie“]

Publikováno v Starší žákyně U15.