Kadetky: Dramatický turnaj U17 ve Slaném ovládl domácí tým

V pondělí 28. září jsme pořádali turnaj mladších dorostenek, na který přijela ligová družstva BK Kralupy a Sokolu Kladna.

Naše družstvo od března hrálo jeden přátelský zápas, kdy jsme si v rámci soustředění zahráli s DBaK Plzeň, několik hráček v září marodilo, a tak byly naše výkony velkou neznámou. Nakonec holky všechny překvapily a potěšily, když turnaj vyhrály.

 

BC Slaný : BK Kralupy              71:80 (41:42)

Střelyně: Nela Sadílková 23 (8/5) 1 trojka, Petra Havlínová 20 (16/10) 2 trojky, Johanka Kindermannová 14 (4/2), Nikola Samcová 5 (8/5), Anna Pospíšilová 4 (2/0), Adéla Pluchová 3 (2/1), Míša Kučerová 2, dále nastoupily Aneta Zůzová, Ema Kolibačová a Anička Hrubiková

 

První zápas jsme rozehráli s chutí a dostali se do mírného vedení, které jsme drželi prakticky po celý první poločas. Dařilo se nám v obraně i útoku, jistotu dodávala zkušenost Nely Sadílkové. V některých chvílích nás soupeřky přehrávaly v rychlých protiútocích díky nejlepší hráčce Loudové. Po poločase se ale už tým Kralup prosadil a udržoval mírné vedení do 10 bodů. Na konci jsme zkusili závěrečný nápor. Nela trojkou a dlouhou dvojkou snížila na 6 bodů, ale bohužel soupeřky odpověděly také trojkou, a bylo po nadějích. Kralupy nakonec vyhrály zaslouženě, když nás předčily v rychlých protiútocích, a jednoduše tak skórovaly.

 

BK Kralupy : Sokol Kladno        72:78 (30:27, 60:60, 66:66)

Jestli byl první zápas turnaje vyrovnaný, tak tento přinesl pravou bitvu a dvojnásobné prodloužení. Celý zápas mírně vedly Kralupy, ale už se na jejich hráčkách trochu projevila únava z druhého zápasu za sebou. V poslední čtvrtině Kladno vycítilo příležitost a postupně se dotáhlo a dostalo i do vedení. Nakonec šlo však utkání do prodloužení, první nerozhodlo a ve druhém už rozhodly ubývající síly kralupských tahounek, a Kladno se zaslouženě radovalo z vydřeného vítězství.

 

BC Slaný : Sokol Kladno           66 : 53  (35:29)

Střelkyně: Petra Havlínová 16 (12/4), Tereza Malá 11 (2/0) 1x3b, Johanka Kindermannová 10 (2/2), Míša Kučerová 9 (2/1), Anna Pospíšilová 9 (2/1), Nikola Samcová 6 (3/2), Aneta Zůzová 3 (3/1), Adéla Pluchová 2 (2/2), dále nastoupily Anička Hrubiková a Majda Neradová.

 

Do zápasu jsme vstoupily opět aktivně a využili tak únavy soupeřek po dramatickém zápase s Kralupy. Po celý zápas jsme udržovali mírné vedení. Naše holky hrály s velkým nasazením a opět nás doplnila svými zkušenostmi tentokrát Terka Malá. Na konci zápasu jsme odskočili na dvouciferný rozdíl a zápas dovedli do vítězného konce. Každé družstvo tak mělo po jedné výhře a porážce, ale díky nejlepšímu skóre nakonec zvítězilo domácí družstvo BC Slaný.

 

Za předvedené výkony musíme všechny holky pochválit. Naše družstvo šlo do zápasů s odhodláním, nasazením, a ukázalo, že je schopné se měřit i s ligovými družstvy. V týmu dobře funguje mix zkušeností a dravosti mladších hráček. Zkušenosti reprezentují Nela, Terka, Anička, Johy a Péťa a v dobrém světle se ukázaly i další hráčky Míša, Adélka, Niky, Aneta a z mladších Anička Hrubíková. Po výpadcích v přípravě se rozehrávaly Ema s Majdou.

 

Po vydařeném turnaji se tak můžeme těšit na první soutěžní zápasy, které sehrajeme o víkendu doma s Mariánským Lázněmi a DBaK Plzeň B a věříme, že naše výkony budou nejlepší pozvánkou.

Publikováno v Dorostenky U19.