U12: Mladší minižákyně po dlouhé covid pauze odehrály turnaj v Praze

Tak jsme se konečně dočkali. V posledním květnovém týdnu se uskutečnil 1. pocovidový turnaj kategorie U12 na Slovance. Turnaje se zúčastnilo 9 týmů, rozdělených do 3  tříčlenných skupin.

Slánskému týmu přidělil los do skupiny „B“ týmy BK Kralupy Junior a HB Basket Praha.

Do turnaje vstoupily holky úspěšně

BC Slaný   :  BK Kralupy Junior      27  :  19  (1 : 4, 11 : 4, 19 : 12)

Na začátku zápasu bylo znát, že se více než půl roku nehrálo. Skóre připomínalo hokejový zápas, obě družstva dělala mnoho technických chyb. Ve druhé čtvrtině otočila výsledek v náš prospěch Laura. S postupem času se rozehrály i další slánské hráčky a náš tým zaslouženě zvítězil.

BC Slaný  :  HB Basket Praha      20  :  34    (2 : 16, 2 : 18, 10 : 26)

Na vývoji skóre je vidět, že se náš tým opět rozjížděl pomalu. Proti zkušenému a aktivně bránícímu soupeři se nikdo nemohl dlouho prosadit úspěšnou střelou. Na hřišti se bojovalo o každý míč, ale skórovaly jen hráčky HB. Ve druhém poločase se povedlo našim holkám několik rychlých akcí. Výkon se postupně zlepšoval a nakonec jsme 2. poločas o koš vyhráli.

Skončili jsme tedy 2. ve skupině a čekaly nás zápasy o 4. až 6. místo z celky Litoměřic a Tygrů Praha.

BC Slaný  :  Slavoj Litoměřice     41  :  31    (6 : 8, 17 : 14, 27 : 26)

Ani ve 3. utkání dne jsme nevstoupili dobře do zápasu. Hráčky Litoměřic hrály rychlý basket a úspěšně zakončovaly své nájezdy na náš koš. Nás opět trápilo nepřipravené zakončování z těžkých pozic a ztráty míče po chybách. K obratu opět zavelela Laura několika pěknými koši a do 2. půle jsme šli s malým náskokem. Postupně se rozehrávaly i ostatní hráčky. Pěkné koše se povedly Amálce. Body přidala také Niky a Eliška. V poslední čtvrtině  navýšily Laura s Dominikou naše vítězství na 10-ti bodový rozdíl.

BC Slaný  :  Tygři Praha     29  :  20    (2 : 10, 13 : 12, 21 : 15)

Poslední zápas byl soubojem o bramborové medaile. Tygřice měly velkou výškovou převahu a také vzhledem k předchozím výsledkům, byly favority. Toto utkání bylo velmi bojovné, kvalitní a dramatické.

Soupeř zahájil utkání velkým tlakem a prosazoval se vysokými hráčkami z blízkosti koše. Naše hráčky dobře bránily a udržely po 1. čtvrtině přijatelný rozdíl. 2. čtvrtina byla zpočátku vyrovnaným bojem o každý míč, ale bez košů. Mezi 5. a 7. minutou se Dominice s Laurou podařilo dát 8 rychlých bodů v řadě a střelou z dálky těsně před sirénou otočila Laura vedení na naši stranu. Ve 3. čtvrtině zabojovala pěkně naše 1. pětka. Holky povolily Tygrům jen 3 body a Sára s Kájou navýšili úspěšnými dvojtakty naše vedení na 6 bodů. Soupeř se s porážkou nechtěl smířit a nastoupil do poslední čtvrtiny s velkým odhodláním.

Naše holky ale už byly v laufu. Pomáhaly si jedna druhé a vítězství si pohlídaly.

 

 

Konečné pořadí turnaje:

  1. USK Praha
  2. Basket Slovanka
  3. HB Basket
  4. BC Slaný
  5. Tygři Praha
  6. Slavoj Litoměřice
  7. Mladá Boleslav
  8. Kralupy Junior
  9. Sokol Kladno

 

Zapsal Petr Kozák, šéftrenér mládeže 

 

Fotky z turnaje ZDE

[ngg src=“galleries“ ids=“206″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″ number_of_columns=“3″ slideshow_link_text=“Fotogalerie“] 

Publikováno v Starší minižákyně U13.