U14: Mladší žákyně reprezentovaly slánský basket na Basketball Prague Open (+video)

Konečně jsme se všichni dočkali. Po dlouhé Covidové pauze jsme si zahráli pěkný turnaj a před diváky.

Klub USK Praha uspořádal druhý ročník Basket Prague Open, a tak si tým BC Slaný U14 mohl zahrát v nejmodernější české hale „Královka“.

Těžký los nám do základní skupiny přidělil HB Praha a dva favority MČR U14, celky Karlových Varů a Hradecké Lvice.

 

BC Slaný – HB Basket Praha 78 : 13

Všechny hráčky se na na turnaj těšily, a na prvního soupeře HB Basket Praha vtrhly jako uragán.

Presinkovou obranou a rychlými útoky drtily holky soupeře a skóre narůstalo pouze na naší straně. Byli jsme lepší ve všech herních činnostech a soupeř nestačil ani fyzicky. Všechny hráčky slánského týmu si zapsaly první body do střelecké tabulky.

 

BK Karlovy Vary – BC Slaný 45  :  38

V sobotu už nás ale čekali velmi kvalitní soupeři.

Úvod zápasu se holkám vydařil. Pěknými individuálními akcemi jsme získali mírné vedení. Dobře pracovala také obrana a vyhráli jsme 1. čtvrtinu. Ve druhé části Vary přitlačily na obranu a naše hráčky neproměnily několik nájezdů a vyložených šancí zblízka. Ve 3. čtvrtině se skóre přelévalo na obě strany.

Soupeř skóroval především zblízka po útočných doskocích. Náš obranný doskok prakticky neexistoval.

Ani v poslední čtvrtině jsme nedokázali doskakovat odražené střely Varů. Rychlou hrou v útoku a bojovností se nám ještě 4 minuty před koncem podařilo srovnat skóre na 33 : 33. Následovalo ale rychlých 8 bodů v řadě po našich chybách v obraně a ztrátách míče. Tuto ztrátu už se srovnat nepodařilo. Karlovy Vary vyhrály zaslouženě, díky vyrovnanější lavičce, útočnému doskoku a dobré organizaci hry v postupném útoku.

 

Ve druhém zápase jsme změřili síly se zřejmě nejlepším českým týmem této kategorie.

BC Slaný  :  Sokol Kradec Králové      31  :  54

Tento zápas se holkám podařil. Poučeni z předchozího zápasu jsme nedělali mnoho chyb a se soupeřem dlouho hráli vyrovnanou partii. Oba týmy spoléhaly na rychlý protiútok a presinkovou obranu. Utkání mělo velké tempo i kvalitu. Do poločasu si Hradec přeci jen vybojoval 10-ti bodový náskok. Bylo to především tím, že zkušené Lvice proměňovaly své střely i pod tlakem. Každou menší chybičku v naší obraně rychlou reakcí trestaly. Naše holky proti těsné obraně bohužel opět několik jasných šancí netrefily. Výraznější rozdíl získal Hradec až v závěru utkání, kdy už nám docházely síly a dohrávala lavička.

V nejtěžší skupině turnaje jsme se umístili 3. a tak nás v neděli čekaly zápasy o 7. až 9. místo.

 

BC Slaný  :  BK Beroun     49  :  33

Tento zápas se těžko hodnotí. Pořadatelé změnili utkání na hrubý čas, a tak si nikdo moc nezahrál. Trenéři Berouna zvolili jasnou taktiku. Postavili holky do zóny pod koš a střídali po jedné hráčce při téměř každém přerušení, aby se moc nehrálo. Kaňkou na našem výkonu je 33 inkasovaných bodů, které pramenily především ze zbytečných ztrát míče.

BC Saný  :   BŠ  Tygři Praha     40  :  30

Také do tohoto utkání proti známému soupeři vstoupily holky dobře s chutí po dobrém výsledku. Vyhrávali jsme většinu individuálních soubojů a prosazovali se 1 – 1 do koše. Soupeř nás nechtěl nechat odskočit do většího náskoku a snažil se naší hru narušit tvrdými, nebezpečnými zákroky. Ve 2. čtvrtině ponechali Tygři na hřišti 1. pětku a podařilo se jim náš náskok vyrovnat. K našemu překvapení nasadil trenér Tygrů svou nejlepší pětku v rozporu s pravidly znovu. Dohady neměly smysl. Náš tým byl celkově lepší. Holky znovu zabraly a utkání dovedly s přehledem k vítězství.

Video z turnaje ZDE

Publikováno v Mladší žákyně U14.