Start starších minižákyň: jasná výhra na HB i porážka v Benešově

Tento víkend pro BC Slaný odstartoval také středočeský minibasketbalový přebor starších minižákyň.

První utkání se odehrálo na pražské palubovce HB Basket. V první čtvrtině zápasu bylo znát, že to bude pro naše svěřenkyně snazší jízda. Trenérka HB Basket mi sdělila, že jde o začínající družstvo, které se s kategorii u13 a hrou na vysoký koš teprve seznamuje. Každý si tímto skokem musí projít, proto držím palce při nabírání zkušeností.

HB Basket – BC Slaný 10:100

Body: Drasnarová N. 21b, Roháčová A. 21b, Víchová A. 12b, Víchová E. 10b, Mervartová N. 10b, Poláchová N. 8b, Formánková A. 8b, Ráczová E. 4b, Marková A. 4b, Nováková I. 2b

V neděli jsme odjeli do Benešova s tím, že půjde o těžší utkání. Projevila se naše ročníková nesouhra, na které stále pracujeme. Tým je složen půl na půl z ročníku 2011, který stále hraje na menší koše, a ročníku 2010, který už hraje na velké. Do zápasu jsme nastoupili s deseti hráčkami, a to nás také limitovalo v tom, že nebyla možnost střídání.

Fyzicky jsme tak postupně odpadávali a skóre se začalo navyšovat. Z Benešova odjíždíme sice s prohrou, ale já pevně věřím a doufám, že na domácí půdě v plné sestavě to bude zajímavější utkání. Zároveň musím uznat, že benešovské minižákyně hrají krásný basketbal, čímž jim gratuluji k vítězství.

BC Benešov – BC Slaný 62:41

Body: Drasnarová N. 14b, Víchová E. 7b, Roháčová A. 6b, Mervartová N. 6b, Víchová A. 4b, Nováková I. 2b, Poláchová N. 2b

Po víkendu odcházíme zpět do tréninkového procesu s bilanci 1:1 na zápasy. Třetí utkání nás čeká na domácí půdě s BK Brandýs nad Labem. V předešle sezóně jsem pár hráček z Brandýsa trénoval, a proto to bude zajímavé z hlediska toho, že nastoupí jako soupeři. Očekávám vyrovnaný špíl. Čtvrté utkání pak budeme hrát venku, kdy nastoupíme proti AŠ Mladá Boleslav.

František Hubáček

Publikováno v Mladší žákyně U14.