Děvčata U17 podlehla v bouřlivé kulise po dobrém výkonu Strakonicím

Jak si vedly slánské U17? Po sobotní vysoké porážce od USK v neděli chtěly ukázat, že se Strakonicím nedají tak lehce. Soupeř vede tabulku bez prohry a v prvním utkání na jeho palubovce prohrály vysoko 114:33. Ale více už vlastními slovy…

Od začátku bylo úkolem družstva držet vysoké tempo utkání, aktivně napadat soupeřovu rozehrávku a především rychle přecházet do protiútoku. Soupeře naše aktivní hra zaskočila, přesto se jeho kvalita postupně začala projevovat. My jsme se ale nevzdali a do šatny jsme šli s přijatelným poločasovým mankem 18 bodů.

Pokud by někdo čekal, že soupeř ve 3. čtvrtině definitivně rozhodne, tak by se velmi mýlil. Holky bojovaly o každý míč a i díky rychlejší rotaci agresivně bránily a doskakovaly pod oběma koši. Navíc každou naši dobrou akci ocenila jak lavička, která žila utkáním, tak i diváci na ochozech velmi hlasitou podporou, která nám dávala sílu do dalšího průběhu utkání.

Na konci 3. čtvrtiny jsme stáhli náskok soupeře na 13 bodů a často dostávali soupeře do úzkých. Bohužel i díky pár nepřesným zakončením se nám už více přiblížit nepodařilo a soupeř se pár lehkými koši vzdálil na 20 bodů. V poslední čtvrtině jsme stále drželi co největší aktivitu a tím nepustili zápas do výraznějšího rozdílu ve skóre.

Ač Strakonice vyhrály zaslouženě, tak myslím, že i když jsme nakonec prohráli o 24 bodů, holky předvedly, že pokud se bojuje od začátku do konce o každý míč, může být výkon velmi dobrý i navzdory porážce. Ano, v naší hře bylo mnoho nedostatků. Na těch se dá a musí pracovat. Ale pokud týmu vydrží takové nasazení, týmový duch a vzájemná podpora, dá se na takovém základě stavět a výkonnost týmu půjde určitě nahoru.

Na závěr musím poděkovat skvěle fandícím divákům, kteří vytvořili nádherné domácí prostředí a i přes prohru ocenili nasazení a bojovnost našeho družstva po celou dobu utkání.

Martin Petrovický

Publikováno v Kadetky U17.