Minižákyně U11 – Šmoulinka Střešovice

Na další turnaj jsme zajížděli do Střešovic, které hostily další turnaj Šmoulinky místo Berouna. Po nevydařeném domácím turnaji naše holky příjemně překvapily výkony i dvěma výhrami a obsadily na turnaji druhé místo.

BC Slaný : BK Beroun   41 : 19    (11:4, 11:3, 2:12, 17:0)

V první polovině utkání jsme byli technicky lepší a dařilo se vybudovat slušný náskok. Třetí čtvrtina nám však nevyšla, holky zmatkovaly a soupeřky trestaly až k rozdílu pěti bodů. V poslední čtvrtině se přidalo na bojovnosti a zlepšená obrana nepustila protihráčky přes půlku. Z tohoto tlaku se zrodily rozhodující koše. V zápase vynikla v rozhodujících momentech bojovnost Markétky Záborcové a byla proto vyhlášena nejlepší hráčkou.

Střelkyně: Záborcová 10, Dvořáková Klára 7, Dvořáková A.6, Chodovorová 5, Samcová a Pešatová po 4, Jandová 3, Pospíšilová Karolina 2.


BC Slaný : HB Basket   22 : 19    (4:5, 2:8, 14:4, 2:2)

Soupeřky nasadily do utkání kombinovanou sestavu se začínajícími hráčkami a to v kombinaci s naším zlepšeným výkonem znamenalo na konci překvapivé vítězství. Ale zasloužené a vybojované. V první polovině se nám nedařilo proměnit naše šance a prohrávali jsme o 7 bodů. Třetí čtvrtina přinesla zvrat díky bojovné obraně a podařilo se výsledek udržet. Výbornou obranu předvedla Bára Pešatová a byla vyhlášena nejlepší hráčkou.

Střelkyně: Chárová 10, Kindermannová 4, Dvořáková A. , Samcová, Jandová a Pešatová po 2.


BC Slaný : BK Kladno   22 : 36 (4:6, 4:12, 6:12, 8:6)

S vítězkami turnaje jsme sehráli slušný zápas a ve srovnání s podzimním zápasem na Kladně, který skončil od 80 bodů, bylo vidět zlepšení.

Střelkyně: Jandová 8, Záborcová, Dvořáková Klára a Pešatová po 4, Chárová 2


Tento turnaj se tedy vydařil jak výsledky, tak i předvedenou hrou. Konečně se ve hře začínají projevovat prvky, které pilně cvičíme na trénincích, akce 1 na 1, zlepšení přihrávek a to vše ve vyšším tempu, které dostává soupeřky pod větší tlak a nám naopak dává více prostoru pro útok.

Publikováno v Dorostenky U19.