1. KOLO ČESKÉHO BASKETBALOVÉHO POHÁRU

BC SLANÝ : THERMIA K. VARY 81:92 (15:22 35:38 60:60)

První „ostré“ utkání odehráli muži BC Slaný na domácí palubovce proti pravidelnému účastníkovi 2. ligy borcům z Karlových Varů. Jak naši hráči, tak i hráči soupeře byli v plné sestavě a utkání slibovalo líbivý útočný basketbal.

Bohužel již od začátku zápasu vinou několika nepřipravených a zbrklých střel se hráči BC Slaný dostali do 4-8 bodové ztráty, která se udržela až do konce prví čtvrtiny. Druhá čtvrtina vyšla našemu týmu výrazně lépe a díky soustředěné hře se dotáhl v poločase téměř na nerozhodný stav.

V tomto trendu utkání pokračovalo i po změně stran, kdy ve třetí čtvrtině se mužům BC povedlo přelít vedení na svoji stranu a již to vypadalo, že se utkání vyvíjí v náš prospěch. Pod vidinou 7 bodového vedení se naši muži opět uchýlili k neuváženým střelám, lehkým ztrátám a polevení koncentrace v obraně. Soupeř toho dokázal využít a na ukazateli skóre svítilo po konci třetí části hry nerozhodné skóre 60:60. Bohužel, jak třetí čtvrtina skončilo, začala i čtvrtina čtvrtá. Uspěchané střely, zbytečné ztráty, sobeckost v útoku a nekoncentrovanost v obraně měly za následek brzké vedení soupeře o 7 bodů a dá se říct, že bylo o osudu utkání předčasně rozhodnuto. Soupeř z Karlových Varů po zásluze postupuje do druhého kola poháru po výhře 92:81.

Pokud porovnáme uplynulá dvě utkání tak paradoxně první utkání bylo ze strany BC Slaný lepší, jak obranou, tak i týmovějším výkonem na útočné polovině. Využívání podkošových hráčů, zakončování střelnou z pod koše a v neposlední řadě také vetší množství střílených trestných hodů. Doufejme, že výkony našich hráčů půjdou nahoru a soupeři naše mužstvo vrátí porážku již v prvním kole 2. ligy na jejich palubovce.

Závěrem bych rád poděkoval jménem celého týmu všem fanouškům, kteří v hojném počtu dorazili do sportovní haly a vytvořili báječnou kulisu.

Publikováno v Muži.