BC Slaný : TJ Sokol Košíře 73:76

Ve čtvrtek 18. 9. 2014 odehrálo družstvo mužů BC Slaný na domácí palubovce pod bezednými koši první utkání nové sezóny. Jednalo se o přátelský zápas s týmem z Košířů, který v loňské sezóně již ve 2. lize nastupoval.

Mužstvo Košíře přijelo v plné síle a ani ve družstvu domácích nechyběl nikdo z opor. Přestože se utkání hrálo ve večerních hodinách všedního dne, divácká účast nebyla zanedbatelná a doufáme, že se předvedený výkon obou družstev fanouškům líbil.

Vstup do zápasu vyšel výrazně lépe domácím hráčům, kteří do 6. minuty první čtvrtiny dokázali zkušenějšího soupeře udržet na pouhých dvou bodech a zaslouženě vedli 12:2. Trenér domácích pak postupně protočil sestavu hráčů na hřišti a soupeř se vrátil zpět do utkání již ke konci první čtvrtiny. Nutno však podotknout, že v přátelských zápasech tolik nezáleží na konečném skóre, jako spíše na tom zvyknout si na změnu v úrovni hry proti tak silnému soupeři. Utkání dále pokračovalo velice vyrovnaně a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, kdy žádný z týmů neodskočil soupeři více než na rozdíl 4-5 bodů. Hosté pak svou vytrvalostí a také díky zkušenostem dovedli utkání do vítězného konce, kdy mužstvo z Košířů zvítězilo o 3 body. Po závěrečné siréně svítilo na tabuli skóre 73:76.

Závěrečné hodnocení je i tak přes těsnou porážku kladné, protože si slánští muži mohli vyzkoušet, jaká utkání je ve druhé lize čekají a že rozdíl oproti přeboru je zde značný, v rychlosti, agresivitě na obranné i útočné polovině a celkové kvalitě soupeře. Důležité bude, aby se tým vyvaroval zbytečných ztrát míče v útoku, volil vhodný způsob zakončení na útočné polovině hřiště, dodržoval elementární pravidla při osobní obraně a kladl důraz na 100% obranný doskok.

První ostrý zápas na domácí půdě čeká tým v prvním kole Poháru České pošty proti týmu z Karlových Varů, který bude i budoucím soupeřem našeho týmu ve skupině v rámci druhé ligy. Přijďte podpořit náš tým v sobotu 27. 9. 2014 do VSH Slaný. Utkání začíná v 18:00 h. Těšíme se na vás!

Publikováno v Muži.