Přípravka ze svého prvního turnaje přivezla bronzové medaile (+fotogalerie)

1Slany

V pátek 25. března sehrála přípravka velikonoční turnaj v Litoměřicích. Akce se zúčastnilo celkem 5 družstev. Kromě BC Slaný i týmy z Ústí nad Labem, Lovosic, Děčína a domácí Litoměřice. Holky sehrály 4 zápasy během jednoho dne a krásně bojovaly. Pro většinu z nich to byla vůbec první turnajová zkušenost a bylo vidět, jak obrovské pokroky dělají.

Turnaj si určitě užili i rodiče, kteří se náramně bavili, hlasitě povzbuzovali a každý koš odměnili bouřlivým potleskem.  Za zmínku stojí finta Káji, která se rozeběhla proti vlastnímu koši, okamžitě si to ale uvědomila, bleskově se otočila, čímž totálně zmátla obranu soupeře a rutinovaně vstřelila parádní koš.  Taktickou vyspělost prokázala i Klárka, když 20 sekund před koncem čtvrtiny otupila nápor soupeře soustředěným zavazování tkaničky až do závěrečné sirény.

Mezi zápasy hráčky, trenérky i rodiče vyrazili do centra Litoměřic na oběd. Všem moc chutnalo, jen Hejčí nesnáší těstoviny ani se smetanou, ani s rajčaty. Asi si říkala, proč jdeme takovou dálku do restaurace, když mají v hale párek v rohlíku, který u ní nakonec zvítězil. 🙂

Každá hráčka si odnesla svůj diplom a medaili za třetí místo na památku. Na závěr holky od pořadatele dostaly do šatny moc dobrý velikonoční dort. Náš první velký turnaj na Velký pátek v Litoměřicích se vydařil!

Výsledky našich zápasů:

Slaný-Lovosice 18:20

Slaný-Ústí nad Labem 26:14

Slaný-Litoměřice 30:18

Slaný – Děčín 25:26 (po prodloužení)

Publikováno v Mladší žákyně U14.