Trenér A týmu Luboš Fric: Sezonu lze hodnotit jako velice úspěšnou!

bc_slany-lubos_fric

Máme za sebou druhou sezonu ve 2. NBL, jaká byla?

Lze jí hodnotit jako velice úspěšnou a vlastně i historickou. V posledních letech se nikdy nepodařilo dospělému družstvu udržet vyšší soutěž. Družstvo si za předváděnou hru ve větší části sezony určitě zaslouží poděkování.

Jak byste porovnal letošní sezonu s tou loňskou?

Družstvo si letos vedlo podstatně lépe. Sezona byla oproti té minulé výrazně klidnější. Vloni jsme se neustále pohybovali v sestupových vodách. Určitě pomohl začátek soutěže, kdy úvodní 4 domácí zápasy přinesly 4 výhry a tímto se v družstvu usadil klid a pohoda. Vyšlo nám i doplnění o tři hráče, kteří přispěli ke zlepšení herního projevu.

V konečné tabulce jsme obsadili sedmé místo, mohli jsme pomýšlet i výš?

Letošní sezóna byla ve skupině A velice vyrovnaná. Jindy stačilo k záchraně 8 výher, letos pomalu ani 10. Nám na čtvrté místo chyběl jediný bod! Bohužel, občas se naši borci potýkali s velkými výkyvy v obranné činnosti. Nebýt těchto problémů, mohlo družstvo pomýšlet i na play-off, ale to bychom chtěli už asi moc…

A jaké jsou plány do příštího ročníku?

Družstvo pro příští sezonu zůstává ve stejném složení, to je nejdůležitější. Navíc po zranění se vrací Týř. V jednání jsou dva hráči do 22 let z Vyšehradu a pravděpodobně bratři Zachovi. Co si přát na další sezónu? Pokračovat v předváděných výkonech, aby si diváci opět přišli na své a zaplnili v hojném počtu tribunu.

 

Publikováno v Muži,Obecné informace.