Přípravka: Plyšákov 2016 (+fotogalerie a záznamy zápasů na TVcom)

DSC_0055

Od pátku 27. do neděle 29. května se naše přípravka zúčastnila tradičního turnaje v Olomouci Plyšákov 2016. Turnaj je určen pro dívčí družstva vstupující od příští sezony do soutěží cbf, tedy pro ročníky 2006 a mladší.

Vzhledem k tomu, že drtivou většinu naší přípravky tvoří prvňáčci ročníku 2008, z týmu U11 družstvo posílily Téra, Péťa, Burlí, Týna a Kačka Drunecká, ta však bohužel turnaj už v pátek večer pro nemoc opustila.

Naše hráčky:
Veronika Ševčíková, Tereza Herinková, Tereza Litvová, Jana Poláková, Karolína Kolaříková, Natálka a Petra Havlínovi, Tereza a Klára Novákovi, Katka Drunecká, Anna Burleová, Valentýna Vargová

Vyrazili jsme vlakem ze Slaného, v Kralupech pokračovali dvoupatrovým Elefantem, z Prahy pak Expresem. Batohy a karimatky se vezly autem. Vše probíhalo podle plánu, až mimořádná událost na trati těsně před cílem způsobila zpoždění 60 minut. Z hlavního nádraží v Olomouci jsme ještě ujeli asi 8 zastávek MHD kloubovým autobusem Karosa. Otáčivá konstrukce uvnitř slavila veliký úspěch. Děti na ní naskákaly a zatáčky si užily jako na centrifuze. Trošku jsme se obávali, že nás pro přílišnou hlučnost vyhodí z vozu, ale nakonec se tak nestalo a do ZŠ Stupkova jsme dorazili včas.

Během celého víkendu nás trápilo pouze vedro – jak venku, tak v tělocvičnách. Ale holky si zápasy užívaly, i když pro ty nejmenší byly soupeřky někdy až o dvě hlavy větší. Spaly s trenérkami v jedné třídě, kde totálně počmáraly tabuli mnoha důležitými informacemi, například že trenérka Katka miluje Karla Gotta 🙂 . Během turnaje vznikla družba mezi námi a družstvem HB Basket. Družstva si navzájem celý turnaj fandila a po našem vítězství nad Tišnovem „hábéčka“ vběhly na palubovku a oslavily naše vítězství s námi.

V neděli turnaj vyvrcholil finálovým zápasem mezi Hradcem Králové a BŠ Praha a po jeho shlédnutí následovalo společné vyhlášení a focení. Dostali jsme svého plyšáka, i když poněkud menšího než medailisté, ale hlavně výborné bonbóny jako cenu pro nejsympatičtější družstvo turnaje!

Na nádraží nás odvezli organizátoři turnaje a odměnou dětem za výkony bylo svezení Pendolinem z Olomouce do Prahy. Příjezd do Slaného si můžete pustit na našem facebooku.

BC Slaný vs. OSK Olomouc na TVcom ZDE
(čas videa 1:31 – 2:42)

BC Slaný vs. Loko Krnov na TVcom ZDE
(čas videa 2:39 – 3:56)

Turnajové výsledky ZDE

Publikováno v Mladší žákyně U14.