U12: Výborný výkon a vítězství v Kralupech! (+fotogalerie)

BKJ Kralupy nad Vltavou BC Slaný  25:35

(7:6 4:13 10:8 4:8)

Chodorová 14, Drunecká 9 (6/1), Nováková 7 (2/1), Pluchová 3 (6/1), Kinclová 2 (4/0)

BKJ Kralupy nad Vltavou BC Slaný 30:33

(10:9 14:4 2:7 4:13)

Kinclová 10 (4/2), Nováková 10 (8/2), Chodorová 9 (2/1), Samcová 3 (4/1), Pluchová 1 (2/1)

 

Družstvo U12 sehrálo v sobotu 24. září svůj první dvojzápas v soutěži cbf. V Kralupech nad Vltavou jsme se utkali v rámci KP U12 s místním BK Junior.

První zápas započítávaný do tabulky A se hraje podle pravidel minibasketbalu, tedy s povinným střídáním (každá hráčka smí hrát pouze ve dvou čtvrtinách). Zde se zdál být výhodou domácích vyšší počet hráček – 14. Kralupy využily i možnost postavit starší hráčky, které byly podle pravidel označené stužkou. My jsme hráli pouze v 11 – chyběla Jessica Hermannová a zraněné Péťa Havlínová a Klárka Dvořáková.

Utkání jsme zahájili trošku ustrašeně. Ve 4. minutě prohráváme 0:6, ale pak se trefila kapitánka Áďa a celá první pětka obrovsky ožila. Holky najednou úžasně bojovaly, obrovské zlepšení opět potvrdila Kačka Drunecká, jež se prosazovala i střelecky. Skóre po první části bylo nakonec 6:7.

Naše druhá pětka poté zápas úplně ovládla. Předvedla několik velice pohledných kombinací a v poločase bylo prakticky rozhodnuto. Hra domácí druhé pětice byla postavena pouze na jedné vysoké hráčce, kterou se nám až na výjimky podařilo ubránit. Celkově jsme zápas vyhráli 35:25.

Zápasy do tabulky B se hrají s volným střídáním. My jsme pravidelně střídali všechny hráčky. K našemu překvapení na straně domácích hrálo celý zápas šest nejlepších hráček téměř bez střídání. V poločase jsme prohrávali 13:24. V poslední čtvrtině jsme tedy i my postavili silnou pětku a ta naprosto fyzicky vyčerpané protihráčky přehrála 13:4 a získala i celkové vítězství 33:30. V tomto zápase stojí za zmínění výborný výkon Alice Kinclové ozdobený deseti body.

Začátek soutěže tedy hodně povedený a úspěšný. Z družstva vyzařuje obrovská pohoda, dobrá nálada, ale i chuť bojovat a vyhrávat. Když jsem se po zápase ptal trenérek, co mám o utkání napsat, Markéta mí řekla: „Dej tam že jsme super, nejlepší, bomba, pecka! 🙂 .“ Pokud budeme hrát kompletní, mohli bychom být ještě lepší…

Tabulky a ostatní výsledky najdete zde, technický zápis se zobrazí kliknutím na výsledek.

Zapsal Tomáš Novák, za fotky děkujeme Pavlovi Vargovi 🙂

Publikováno v Starší žákyně U15.