U14: Proti soupeřům z Plzně jsme neuspěli

DBaK Plzeň U13 BC Slaný 73:57

(14:8 33:26 57:35)

DBaK Plzeň BC Slaný 92:46

(30:9 50:20 73:32)

Technický zápis zobrazíte rozkliknutím výsledku

Po několika letech jsme se vrátili do našich oblíbených Kožlan, kde DBaK hraje část svých zápasů.

Tentokrát rovnou na dvojici zápasů.

První zápas proti DBaK U13 sliboval vyrovaný souboj a v prvním poločase tomu tak skutečně bylo. Vlažný vstup opět určil ráz zápasu, kdy nám soupeřky o pár bodů odskočily a my celý první poločas dotahovali a dostal se do vedení 26:25, bohužel poslední dvě minuty první půle a čtyři koše soupeřek opět zamrzely. To však byla teprve předehra našeho kolapsu ve třetí čtvrtině. Pivotka Plzně nám nasázela 14 bodů, naše časté ztráty umožnily soupeřkám trestat rychlými protiútoky a zápas rozhodnout vedením přes dvacet bodů. To se postupně navyšovalo a až v závěru jsme dvanáctibodovou šňůrou korigovaly skore, z toho Julie v poslední minutě 10 bodů. Plzeň zvítězila zasloužené, měla šikovné malé hráčky a tři dlouhé pivotky, což jí umožnilo pestrou útočnou hru a převahu v doskocích. Když jsem tyto dispozice podpořily řadou ztrát a chvilkovými výpadky bylo hotovo.

Ve druhém zápase bylo DBaK A jasným favoritem a toto jednoznačně potvrdilo. Nastoupili jsme půl hodiny po prvním zápase a těžké nohy a nepřipravené hlavy znamenaly po pěti minutách stav 20:0. Základní sestavy soupeřek důraznou celoplošnou obranou naše hráčky převálcovala. Poté jsme se dostali do zápasu a částečně alespoň v některých úsecích vyrovnali hru, soupeřova střídačka už také nebyla tak silná. Poté už stojí za řeč to, že jsme soupeřkám v posledních čtyřech minutách nedovolili skórovat a unikli tak 100 bodovému přídělu.

 

I když jsem přivezli dvě jednoznačné porážky, dají se najít i přísliby do budoucna. Velký herní růst prokázala Majda Neradová a v určitých fázích zápasu už jsme dokázali předvést požadovanou úroveň hry, zdravě agresivní obranu, rychlý protiútok a důrazné zakončení. Jestliže se naučíme vyrovnat propady výkonnosti během zápasu, tak věřím, že výsledky přijdou.

Další zápas sehrajeme doma s družstvem BK Klatovy.

Jiří Pospíšil – trenér

Publikováno v Dorostenky U19.