U11: Začala kvalifikace o Národní finále – souboj dvou nejlepších družstev Středočeského kraje v nejmladším minižactvu

BC Slaný ŠBK Sadská 58:82

(11:20 19:45 45:56)

Havlínová Natálie 16, Taušová Karolína 8, Ševčíková Veronika 7, Marková Karolína 6, Herinková Tereza 4, Litvová Tereza 4, Nováková Klára 4, Poláková Jana 4, Grzonka Laura 3, Vágnerová Elen 2, Fivébrová Ema, Suchopárková Sofie, Urbanová Sára

20181208_115056

V neděli 8.12. jsme sehráli první kvalifikační zápas o NF s favorizovaným družstvem ze Sadské.

Vosičky z basketbalové školy v malém městečku nedaleko Poděbrad nadělují v krajském přeboru svým soupeřům 130 bodů a více. Pravděpodobně proto se do kvalifikace nikdo další nepřihlásil. Ta se tedy stala soubojem dvou nejlepších družstev v letošních „jedenáctkách“.

Naše holky si před dvěma týdny v Krajském přeboru na palubovce hostí dokázaly, že i s tímto soupeřem se dá hrát. Před zápasem na nich nebyl vidět žádný respek a na „finále kraje“ se těšily. Obě družstva hlasitě podporovalo mnoho fanoušků, oba tábory se vybavily bubnem, takže i atmosféra v hale byla super!

Jak už výsledek napovídá, slánské basketbalové naděje nezklamaly. Předvedly nadšený výkon a soupeř se s námi zapotil. Svou radost ze hry vyjádřily i pěknou děkovačkou fandícímu balkonu po zápase. O výsledku rozhodla skvělá druhá pětka hostí, kde hráčky Kvízová a hlavně Strnadová byly v zápase rozdílovými.

Odveta nás čeká 19. ledna v Sadské

Zapsal Tomáš Novák

Publikováno v Mladší žákyně U14.