Na Easter Cupu v Klatovech hrála i naše družstva U11 a U12

 

Na velikonoční turnaj do Klatov vyrazily i naše hráčky 2007 a mladší. Ze 22 dětí jsme sestavili dvě družstva v kategoriích U11 a U12.

Rozhodli jsme se, že turnaj využijeme především k získávání zkušeností pro celý kádr. Hlavním cílem tentokrát tedy nebyly až tak výsledky, ale to, aby všechny děti hodně hrály. Tomu odpovídalo i sestavení družstev, kdy naše v krajském přeboru silná kategorie U11 nastoupila zejména s mladšími a měně zkušenými hráčkami. Pětice Marková, Taušová, Havlínová, Poláková a Nováková totiž nastoupila za starší družstvo. Zejména družstvo U11 je ale třeba pochválit. Vybojovalo bronzové medaile a Tereza Herinková se stala členkou All star pětky.

Pro holky byla účast na takovémto velkém turnaji určitě zážitkem. Pořadatelé pripravili zajímavý doprovodný program, na zahajovacím ceremoniálu nechyběl ohňostroj. Zklamáním byla kvalita večeří, která byla v letech minulých lepší. Nejatraktivnější byl pro nás zápas proti týmu USA. Hra malých Američanek se nám moc líbila.

Nyní nás čeká 18.5. domácí turnaj Slánský pohár pro U12 a pak už vrchol sezony pro U11 – Národní festival v Praze.

Zapsal Tomáš Novák

Hodnocení trenéra Petra Kozáka:
Turnaj jsme využili k tomu, aby si všechny hráčky po náročné a úspěšné sezóně co nejvíce zahrály a získaly další zkušenosti z těžkých zápasů.
V kategorii U11 hájily slánské barvy mladší hráčky a hráčky ročníku 2008, které nedostávaly v sezóně tolik času na hřišti. Nově složená mladá sestava se s chutí chopila této příležitosti a po pěkných bojovných výkonech vybojovala cenné bronzové medaile. Tým se opíral o výborné výkony 3 nejzkušenějších hráček Terky Litvové, Terezy Herinkové a Laury Grzonky. Také všechny ostatní hráčky se velmi aktivně zapojily do hry a hrály s velkou chutí. Sestavu týmu dále tvořily Tereza Salabová, Sára Urbanová, Terka Mišíková, Sofie Suchopárková, Kája Šímová, Lucka Roubíčková, Ema Fivébrová a Niky Drasnarová.
V kategorii U12 hrály hráčky roč 2007 a zkušenější hráčky 2008. V této kategorii se sešla velmi kvalitní konkurence a holky odehrály 5 těžkých zápasů. Tým tentokrát bohužel nepředvedl kvalitní výkony a po 1 vítězství a 4 porážkách se umístil na 11. místě. Tým U12 podobně jako v sezóně táhly svými výkony mladší hráčky Klára Nováková, Kája Taušová, Karel Marková, Jana Poláková a Naty Havlínová. Poctivý výkon na doskoku a v obraně odvedla Valy Vargová. Anežka Kavanová a Kája Kolaříková odehrály svůj standard. Ostatní hráčky ročníku 2007 Anička Hrubiková, Naty Hejčová a Katka Pospíšilová bohužel zaostaly za svými možnostmi.

[ngg src=“galleries“ ids=“128″ images_per_page=“80″ number_of_columns=“3″ display=“basic_thumbnail“]

Publikováno v Mladší žákyně U14,Starší žákyně U15.