Šmoulinky: První turnaj jsme pořádali ve Slaném a byl vítězný!

 

V neděli 22. září 2019 jsme pořádali ve Slaném turnaj Šmoulinky, kde jsme se utkali s družstvy Kladna, Kralup a Wizards Praha.

Ve všech třech utkání jsme se radovali z vítězství! Velmi k nim přispěla dvě děvčata z týmu U11, která naše mlaďoučké družstvo do prvního turnaje posílila. Náš tým mix (máme i dva chlapce) se snažil dobře bránit, driblovat i střílet pěkné koše a dokonce jsme viděli i několik dobrých dvojtaktů. Zlepšuje se pohyb po hřišti, střelba a někdy se i vidíme a včas si přihrajeme.

Basket nás baví, podpora z lavičky byla slyšet a radost z každého vítězství byla značná. Kladno jsme hned v prvním zápase přehráli 36:14, v dalším zápase s Wizards Praha to nejdříve nevypadalo dobře, ale v druhé polovině jsme zabrali, soupeř se trochu zalekl a dělal chyby, nakonec z toho byla těsná výhra 38:36. S BKj Kralupy jsme střídali po kratších úsecích, aby si zahráli všichni, protože Kralupský tým je složen ze začínajících hráček s opravdu minimem zkušeností. I tak jsme jasně vyhráli 42:16.

Pro zpestření jsme vybrali dvě dovednostní soutěže, slalom s driblinkem a střelba TH vyřazovacím způsobem. Musíme pochválit rodiče za perfektně zvládnutý domácí bufet a také za službu u stolku rozhodčích. Bez jejich pomoci se turnaje nedají dobře zvládnout.

V neposlední řadě musíme poděkovat sponzorům, především TARMAK by DECATHLON za krásné ceny pro všechny týmy a za medaile.

[ngg src=“galleries“ ids=“137″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″ number_of_columns=“3″ slideshow_link_text=“Fotogalerie“]

Publikováno v mladší minižákyně U12.