U15: Konečně povedený zápas a zasloužená výhra

Po protrápených zápasech s Teplicemi a Louny konečně přišel povedený zápas se silným družstvem z Mostu a po nadšeném výkonu jsme udolali tradičního soupeře.

BC Slaný BK Baník Most 69:63  (13:22 38:35 52:47)

Dvořáková Klára 17, Havlínová Petra 13, Kindermannová Johanka 10, Samcová Nikola 10, Pospíšilová Anna 6, Hrubiková Anna 4, Neradová Magdaléna 4, Dragounová Romana 3, Pluchová Adéla 2, Hejčová Natálie, Vargová Valentýna

Začátek zápasu nás zastihl trochu nesoustředěné a soupeřky šly do vedení 0:4. Ale zvýšeném nasazením jsme se rychle dostali do zápasu a drželi se na dostřel 11:14. Poté však Most trestal náš krátký výpadek bodovou šňůrou z rychlých protiútoků a první čtvrtina končí 13:22. Začátek druhé čtvrtiny je snový. Za pět minut obracíme šnůrou 15:0 a vedeme 27:24. Poté si udržujeme mírné vedení až do poločasu 38:35. Třetí čtvrtina probíhá jako na houpačce. Začínáme ji nervózně a nesoustředěně a soupeřky třemi koši obrací skóre. My odpovídáme stejně, ale soupeřky vzápětí znovu 3 koše. Poté střídáme sestavu a závěr třetí čtvrtiny patří nám. Dokonce čtyřmi koši v řadě během 2 minut se ujímáme vedení 52:47. V poslední čtvrtině udržujeme mírné vedení až do stavu 60:55. Poté však soupeřky snižují na jediný bod 62:61 a drama vrcholí. Neproměňujeme několik tutovek, naštěstí ani soupeř a teprve v závěru několika koši z brejků uklidňujeme situaci a dlouhými útoky v poslední minutě už unaveného soupeře nepouštíme zpět do hry.

Náš výkon konečně ozdobila bojovnost v obraně a díky tomu jsme dokázali skórovat z rychlých protiútoků. Za tento zápas patří holkám pochvala a líbilo se nám i probuzení týmového ducha na hřišti i na lavičce.

V neděli nás čeká další silný tým z Kraslic, tak zveme fanoušky. Hraje se od 12h.

Jiří Pospíšil

[ngg src=“galleries“ ids=“156″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″ images_per_page=“30″ number_of_columns=“3″ slideshow_link_text=“Fotogalerie“]

Publikováno v Dorostenky U19.