U13: Starší minižákyně vstoupily do sezony přípravným turnajem v naší hale

V sobotu 12. 9. se ve slánské hale uskutečnil přípravný turnaj s vynikajícím obsazením. Do Slaného přijeli SOKOL HRADEC KRÁLOVÉ, USK PRAHA, SKŘIVÁNEK ÚSTÍ NAD LABEM, vše nejlepší týmy svých krajů.

Složení turnaje odpovídala i kvalita hry. Ve všech utkáních se hrál výborný, rychlý agresivní minibasketbal. Turnaj ovládlo družstvo z Hradce Králové, které svým drtivým rychlým protiútokem nedalo nikomu ze soupeřů šanci. Domácí tým, oslabený o tři zraněné hráčky, se bil statečně. V souboji o druhé místo podlehl až v prodloužení o koš USK Praha. Na posledním místě tentokrát skončil Skřivánek Ústí, který měl na turnaji nejmladší tým.

Slánské hráčky předvedly opět řadu dobrých individuálních výkonů i pěkných akcí. Výkon týmu, ale nebyl stabilní. Střídaly se vydařené úseky hry se slabšími. O lepší výsledek nás připravily stále se opakující slabiny, neproměňování jasných šancí, ukvapené střely z krkolomných pozic, pomalý návrat do obrany a NEEXISTUJÍCÍ DOSKAKOVÁNÍ.

Lídra pro celý turnaj tentokrát náš tým neměl. Nejstabilnější výkon a nejlepší obrannou práci odvedla Jana Poláková. V utkání s Ústím dominovala nasazením, rychlostí, doskokem i přehledem ve hře Kája Marková. Veliká škoda pro tým i Káju samotnou, že se v utkání zranila. (Přejeme brzké uzdravení). Toto utkání se velmi povedlo s chutí hrající Elen Vágnerové. Za druhé utkání s USK bych vyzdvihl Terezu Herinkovou (13 bodů, šestky 3/3), ale i Káju Taušovou, která nás svými úspěšnými střelami držela v kontaktu a košem 3 vteřiny před koncem zařídila prodloužení.

Petr Kozák

 

BC Slaný – Ústí nad Labem   41 : 18

Vágnerová 10, Poláková 6, Grzonka 6, Havlínová 5, Herinková 4, Litvová 2, Roubíčková 2, Marková 2, Kolaříková 2, Taušová 2

USK Praha – Sokol Hradec Králové 27:43

Ústí nad Labem – Sokol Hradec Králové 21:52

BC Slaný – USK Praha 40:42 PP

Herinková 13, Taušová 7, Poláková 6, Havlínová 6, Grzonka 5, Kolaříková 3

Ústí nad Labem – USK Praha 27:46

BC Slaný – Sokol Hradec Králové 24:67

Poláková 9, Suchopárková 5, Urbanová 2, Kolaříková 2, Taušová 2, Litvová 2, Grzonka 2

 

Pořadí:

  1. Sokol Hradec Králové
  2. USK Praha
  3. BC Slaný
  4. Skřivánek Ústí nad Labem
Publikováno v Mladší žákyně U14.