U19: Dorostenky vstoupily do soutěže domácími zápasy s pražskými družstvy

Tak nám začala nová sezóna, která bude asi i díky covidu trochu nejistá. Naše juniorky vstoupily do soutěže NRL U 19, a hned v prvním víkendu přivítaly družstva z Prahy.

BC Slaný  Sokol Nusle B 59:64  (11:8 25:30 41:48)

Pešatová Barbora 18, Gončárová Julie 17, Havlínová Petra 7, Rabasová Adéla 7, Sadílková Nela 7, Dudáčková Barbora 4, Žabkovská Marie 4, Chárová Simona 2, Kindermannová Johanka, Marková Štěpánka

V sobotu nás čekal Sokol Nusle B, a v neděli Tygři Praha. Sobotní soupeř dorazil posílen o dvě hráčky z ligy, ale start do zápasu vyšel našim hráčkám, které šly do vedení 8:0. Potom došlo k jistému uspokojení a soupeř začal bodovat a ve druhé čtvrtině získal rozhodující náskok. V této době náš celek působil odevzdaně, chyběla bojovnost a agresivita. V tomto duchu pokračoval skoro celý zápas. K probuzení došlo 2. minuty před koncem zápasu, to byl stav ale už mínus dvanácti bodů. Až nyní začaly domácí hráčky hrát tak, jak je v takovýchto zápasech potřeba. Soupeř najednou nevěděl co hrát a dělal chyby, které jsme trestali. Bohužel, zlepšení přišlo příliš pozdě a zápas jsme prohráli 59:64.

 

BC Slaný BŠ Tygři Praha  66:64 (11:17 33:30 51:51)

Pešatová Barbora 18, Gončárová Julie 17, Havlínová Petra 7, Rabasová Adéla 7, Sadílková Nela 7, Dudáčková Barbora 4, Žabkovská Marie 4, Chárová Simona 2, Kindermannová Johanka, Marková Štěpánka

V neděli byla karta obrácená, hosté šli do vedení, které drželi do poloviny druhé čtvrtiny. Zde jsme poprvé zápas překlopili na svojí stranu a v polovině tak vedli. Třetí část byla vyrovnaná, skóre se přelévalo že strany na stranu. V tomto úseku byli hosté mírně lepší, a tak před závěrečným dějstvím byl stav 51:51. Závěr byl však v naší režii, získali jsme větší náskok, a ten udrželi i přes zbytečné ztráty až do konce a slavili první výhru. Tentokrát je nutné pochválit všechny hráčky za bojovnost a předvedený výkon, jen aby to tak šlo i nadále.

Příští zápasy jsou v Liberci a Děčíně. Liberec je nejistý, tam je nyní karanténa, a v Děčíně se hraje v neděli v 15:00

Zapsal Luboš Fric, trenér

Publikováno v Družstvo dívek 2003.