U15: Starší žákyně zahájily ligu se soupeři zvučných jmen (+fotogalerie)

Po delší době se ve Slaném opět hraje liga starších žákyň. A hned na úvod se na zimáku představily dva velké kluby – Sparta a USK Praha.

BC Slaný BA Sparta  38:72  (7:18 23:35 31:55)

Taušová Karolína 11, Nováková Klára 6, Havlínová Natálie 5, Marková Karolína 5, Hejčová Natálie 3, Hrubiková Anna 2, Kolaříková Karolína 2, Mišiková Tereza 2, Vargová Valentýna 2, Bublíková Markéta, Herinková Tereza, Kovářová Petra

Sparta přijela do Slaného se dvěma opravdu vysokými pivotmankami. S těmito hráčkami měl náš mladý a malý tým největší problémy pod oběma koši. Sparta vsadila na fyzickou převahu a hrála agresivní presinkovou obranu se zdvojováním na míči. Domácím hráčkám chvíli trvalo, než si na důraznou obranu zvykly. Na skóre první čtvrtiny to bylo znát, druhá čtvrtina byla vyrovnaná.

Holkám se vydařilo několik protiútoků a individuálních akcí a poločasové skóre -12 bodů bylo solidní vizitkou proti zkušenému, staršímu soupeři.

Druhý poločas už tak dobrý z naší strany nebyl. Více se střídalo, holky řešily situace pod tlakem často zbrkle. Udělali jsme mnoho zbytečných ztrát a soupeř svůj náskok navyšoval. S přihlédnutím k častým ztrátám míče, zbrklosti při rozehrávce a nedůslednému odstavování hráček na doskoku, lze výkon hodnotit jen jako průměrný. Pozitivním faktorem było, že se holky dokázaly prosadit v řadě soubojů 1 – 1.

 

BC Slaný USK Praha  45:98  (12:20 19:58 29:77)

Taušová Karolína 10, Havlínová Natálie 8, Nováková Klára 8, Hrubiková Anna 6, Mišiková Tereza 4, Vargová Valentýna 4, Herinková Tereza 2, Poláková Jana 2, Litvová Tereza 1, Kolaříková Karolína, Kovářová Petra, Marková Karolína

V neděli přijel do Slaného špičkový tým kategorie U15 USK Praha. Je dobře, že se naše hráčky favorita příliš nezalekly a bojovaly o každý vyhraný souboj o každý míč. Družstvo USK  zahájilo zápas i s reprezentantkou Zídkovou velkým náporem. Slaňačky poučeny ze sobotního utkání lépe bránily a v útoku zbytečně neztrácely míče. V první čtvrtině opět udržely holky s velkým favoritem krok. Nešťastným okamžikem byl výron kotníku Káji Markové, který vyřadil naši oporu ze hry. Dobrý výkon Slaňaček v první čtvrtce vyburcoval USK k ještě agresivnějšímu presinku. Platili jsme daň nezkušenosti, hráčky pod tlakem obrany se zbrkle pouštěly do driblinku a končily v připravených presinkových pastech Pražanek. Skóre narůstalo díky snadným košům po samostatných nájezdech. V této fázi se bohužel ani time outy, ani střídáním nepodařilo holky uklidnit a dostat naši rozehrávku pod kontrolu.

Pro všechny v hale bylo velmi příjemným překvapením zlepšení hry domácích ve druhém poločase. Aktivně začaly hrát téměř všechny slánské hráčky. Týmový výkon i spolupráce začaly fungovat. Nebylo to tak, že by se USK spokojilo s výsledkem a polevilo. Naopak, snažily se prosadit další hráčky lavičky a z každého pražského útoku było patrné, že cílem je pokořit 100 bodovou hranici. Po našem zlepšeném výkonu ve 3. čtvrtce nastoupilo USK do závěrečné části s nejlepší sestavou. Přesto jsme były téměř vyrovnaným soupeřem a uhráli čtvrtinu 16 : 20!

 

Oba zápasy úvodního kola přinesly velmi kvalitní basket na tuto věkovou kategorii. Pro slánské hráčky to była výborná zkušenost a příležitost porovnat svou hru s těmi nejlepšími.

Petr Kozák – trenér

[ngg src=“galleries“ ids=“217″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″ images_per_page=“60″ number_of_columns=“3″ slideshow_link_text=“Fotogalerie“] 

Publikováno v Starší žákyně U15.