Ženy v druholigové premiéře hostily České Budějovice

V neděli 26.9. přivítaly ženy ve svém prvním zápase 2. ligy družstvo z Českých Budějovic.

BC Slaný TB České Budějovice 57:82 (20:20 35:41 45:65)

Duchoslavová Markéta 16, Rosenbergová Michaela 15, Dudáčková Barbora 6, Jandová Lenka 6, Sadílková Nela 6, Pešatová Barbora 4, Gončárová Julie 2, Marková Štěpánka 2, Beťková Magdaléna

Pro naše družstvo to byla po delší odmlce premiéra, hlavně pro bývalé U19. První čtvrtina byla vyrovnaná, i ve druhé se skóre přesouvalo z jedné strany na druhou, ale nakonec hosté získali náskok 5 bodů. Bohužel třetí čtvrtina opět rozhodla. Po úvodních dvou minutách soupeř získal rozhodující náskok na dvacet bodů, a ten udržel až do úplného závěru.

Co říct závěrem. Nestíháme bohužel rychlostně a agresivitou. Stále hrajeme dětský basketbal. Některé hráčky, pokud se jim nedaří, místo aby se víc snažily, zápas odchodí. To bohužel na této úrovni nejde. Přesto všichni věříme, že si hráčky vezmou toto utkání jako motivaci do dalších zápasů a budou se nadále zlepšovat za pomoci starších hráček. Příští zápasy nás čekají v Plzni a Klatovech. A před prázdninami přivítáme doma favorita z Mladé Boleslavi a celek z Liberce, tak snad nějaký ten bodík přistane i na našem kontě.

Luboš Fric

Publikováno v Obecné informace.