BC Slaný má za sebou turnaj v Jelení Hoře. Petr Kozák hodnotí hru U15

Mládežnické týmy odehrály mezinárodní turnaj v Polsku. V Jelení Hoře reprezentovaly slánský basket týmy U12, U14 a U17. Celkem se turnaje zúčastnilo 36 hráček, které odehrály 13 utkání.

V kategorii U17 se naše U15 utkaly se Slovankou Praha, Spartakusem Jelení hora a Basket klubem Suchy Las. Hrálo se dvoukolově každý s každým. Srovnání se staršími soupeřkami byla pro naše holky dobrá zkušenost. Turnaj absolvovaly s bilancí 2 vítězství a 4 porážky.

Naše hra v Polsku odpovídala prvnímu přípravnému turnaji. Výkony týmu i jednotlivých hráček byly nevyrovnané. Kvalitní úseky hry se střídaly s výpadky. Hodně se střídalo, procvičovali jsme nové útočné systémy. Náročný program šesti zápasů proti starším soupeřkám ve 3 dnech zvládly holky po fyzické stránce dobře. Uhráli jsme 2 vítězství a 4 porážky, ale vzhledem k horšímu skóre jsme se umístili na 4. místě.

 

Tým vítězství Body Skóre Pořadí
Basket Slovanka 6 12 364 : 214 1
Spartakus Jelenia Góra 2 8 276 : 293 2
Basket Team Suchy Las 2 8 245 : 261 3
BC Slaný 2 8 178 :295 4

 

Jelenia Góra  :   BC Slaný      58 : 37

Naše úvodní utkání s domácím týmem bylo vyrovnané v úvodních 3 čtvrtinách. Soupeř využíval výškovou převahu a bodoval ve vymezeném území. My jsme mu to ulehčovali špatným obranným doskokem. Nám se dařila střelby ze střední vzdálenosti a hra 1 – 1. Utkání se rozhodlo na začátku poslední části. Udělali jsme několik ztrát a domácí to rychle potrestali rychlými protiútoky.

Basket Slovanka  :  BC Slaný     84  :  22

Utkání proti extraligovým U17 bylo jasnou záležitostí. Slovanka nás tlačila osobním i zónovým presinkem, měla velkou výškovou i fyzickou převahu. Utkání se nám nepovedlo, holky dělaly pod tlakem mnoho chyb a ztrát. Z našich hráček se nejvíce dařilo Naty Havlínové s 9 body. Naneštěstí si Naty obnovila svalové zranění a dál už si turnaj moc neužila.

BC Slaný  :  Basket Team Suchy Las     36  :  33

Po 2 porážkách nastoupily naše hráčky do dalšího mače s odhodláním a více soustředěné. Zlepšili jsme obranu i doskok a nedovolily soupeři žádné snadné koše. Bodovali jsme opět spíše z individuálních akcí. V útočném systému holky příliš spěchaly, nedařil se timing. Soupeř pomalu náš náskok snižoval a v poslední čtvrtině se dostal do 4 bodového vedení. Závěr byl ale pod naší kontrolou. Pěkný týmový výkon, bojovnost a 3 úspěšné střely z dálky rozhodly o našem vítězství.

BC Slaný  :  Jelenia Góra       34 : 30

Sobota byl náš úspěšný den. V odvetě proti domácímu týmu jsme více soustředili obranu na dvě nejlepší polské hráčky. Opět jsme začali soustředěně a vyhráli 1. čtvrtinu. Ve 2. části byla hra vyrovnaná. Ve druhém poločase se hra přitvrdila. Moc se nepískalo a fyzicky silnější Polky překlopily ve 3. čtvrtce vedení na svou stranu. My jsme ale měli mohutnou podporu v hledišti a za úderů Milánkového bubnu jsme opět v dramatickém závěru urvali vítězství na naši stranu.

Basket Slovanka  :  BC Slaný       50  :  27

V neděli se naše marodka bohužel rozšířila o Káju Markovou, kterou postihla viróza. Se suverénní Slovankou jsme přes tuto ztrátu odehráli dobrý zápas. Holky se již nenechaly vystresovat presinkem a dělaly daleko méně chyb. Ve druhém poločase se začala dařit střelba. I v obraně byl náš výkon tentokrát slušný, čemuž odpovídá i výsledek.

BC Slaný   :    Basket Team Suchy Las           22   :   40

Poslední zápas na turnaji se bohužel vůbec nepovedl. Oslabený tým byl po náročném programu unavený a bohužel i mentálně nesoustředěný. Naopak soupeř, který byl zatím bez vítězství v turnaji, o svou výhru příkladně bojoval. Hned v úvodu získal soupeř desetibodový náskok a my jsme po celé utkání jen dotahovali. Dvakrát jsme se soupeři přiblížili na 4 body, ale ihned následovaly velké herní výpadky, které už nám nedovolily soupeře dotáhnout. V závěru dobře hrající Polky svůj náskok ještě navýšily.

Petr Kozák, trenér

[ngg src=“galleries“ ids=“234″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 

Publikováno v Mladší žákyně U14,mladší minižákyně U12,Starší minižákyně U13.