Slánské juniorky vstoupily do soutěže vítězně

První zápasy nadregionální ligy U19 se juniorkám povedly a vezou dvě vítězství z Liberce a Děčína.

TJ Lokomotiva Liberec – BC Slaný         63 : 65  (18:15, 30:36, 48:50)

První zápasy sezóny bývají neurovnané a tento nebyl výjimkou. V první čtvrtině se obě družstva střídala ve vedení a totéž pokračovalo i ve druhé. Až na konci poločasu se nám zadařilo několik rychlých protiútoků a skóre narostlo v náš prospěch. Bohužel domácí stolek nestihl vše úplně zapsat, a tak byl náš náskok jen šestibodový.

Ve třetí čtvrtině jsme si udržovali mírné vedení a domácí se snažili dotáhnout. V poslední čtvrtině konečně narůstal náš náskok až na 11 bodů, ve 38. minutě jsme vedli 64:53 a zdálo se být rozhodnuto. V tu chvíli nám však koše přestaly padat a naopak domácí 10 body (z toho dvěma trojkami) stáhli půl minuty před koncem na jediný bod. Naše holky si ale zkušeně závěr zápasu pohlídaly. Soupeřky ve snaze dostat se k balónu několikrát faulovaly a poté jsme proměněnou šestkou završili naše vítězné úsilí. Liberec měl sice po oddechovém čase ještě dvě vteřiny na zakončení, ale naše dobrá obrana nedovolila soupeřkám vystřelit a mohli jsme slavit.

Střelkyně: Kindermannová 22, Samcová 20, Neradová 7, Sadílková 6, Pospíšilová 4, Pluchová 2, Benetková 2, Hrubiková 2.


Válečnice Děčín – BC Slaný                   43 : 65  (10:17, 21:34, 31:48)

Nedělní zápas v Děčíně nám vyšel ještě lépe. Od začátku jsme si budovali narůstající náskok, střelecky se dařilo hlavně Nele Sadílkové. Chvilku nám zatrnulo v polovině poslední čtvrtiny, kdy soupeřky stáhly na 10 bodů (43:53), ale naštěstí jsme rychle odpověděli a udrželi zápas pod kontrolou.

Střelkyně: Sadílková 29, Samcová 12, Kindermannová 8, Pospíšilová 8, Pluchová 4, Benetková 3, Hrubiková 1. Dále hrály Dítětová a Honická.

Naše hráčky v zápasech ukázaly chuť jít si za výhrou a byla vidět i týmovost. Střelecky nás tradičně podržely Nela, Niky a Johy, ale všechny hráčky podpořily týmový výkon a pochvalu si tak zaslouží všichni bez rozdílu.

Nyní nás čeká série domácích zápasů. Příští zápas hrajeme 1. 10. s Benešovem od 15:30. Zveme všechny naše fanoušky.

Publikováno v Dorostenky U19.