Ženy předvedly na úvod sezony bojovný výkon, na Plzeň ale nestačily

Mladý tým žen BC Slaný zahájil letošní sezonu ve druhé lize, tedy třetí nejvyšší tuzemské soutěži, zápasem na půdě svého tradičního soupeře DBaK v Plzni.

 

DBaK Plzeň – BC Slaný    81:57 (15:15, 37:35, 58:47)

  1. 9. 2022 – 17:00, Ženy: 2. liga – skupina A (1.kolo),

https://cz.basketball/zapas/389610

 

Oba týmy nastoupily nekompletní a v menších rotacích, a tak se čekalo, komu déle vydrží síly. Úvod zápasu byl podle očekávání velmi vyrovnaný. Soupeř nás tlačil presinkem po celém hřišti, který nám dělal problémy a pramenily z něj zbytečné ztráty míče.

Receptem na něj byl z naší strany rychlý přechod do útočné fáze, a sice rychlými přihrávkami přes střed hřiště. Tato taktika nám úspěšně vycházela a především díky Niki Samcové jsme tak zaznamenali několik jednoduchých košů.

Poločasové skóre naznačovalo, že se bude rozhodovat ve druhé půli.

Naše holky bojovaly dál, dařila se zónová obrana, a snažili jsme se vytlačovat vysoké hráčky domácích z podkošového prostoru. Bohužel nás začala trápit střelba, neproměňování jasných příležitostí a opět zbytečné ztráty.

DBaK ve druhém poločase zvýšilo svoji střeleckou úspěšnost. Soupeři se dařila především střelba za tři body, přičemž rozdíl ve skóre postupně narůstal.

Naše hráčky již nedokázaly zachytit tempo hry. Nedostávaly se do otevřených střeleckých pozic a prohrávaly často také souboje na obranném doskoku. Výsledkem je tak zasloužené vítězství domácích o 24 bodů.

Holky se za svůj výkon ale vůbec nemusí stydět. Makaly v obraně, na hřišti vydaly hodně sil a do dalších zápasů si mohou odnést pocit z dobře odvedeného výkonu.

Další zápasy nás čekají na domácí půdě 8. a 9. 10., kdy se ve Slaném představí silné a zkušené týmy SLUNETA Ústí nad Labem a Levhartice Chomutov B. Přijďte nás podpořit!

Publikováno v Ženy.