Vítězná premiéra juniorek na domácí palubovce

V soutěži juniorek se nám zatím daří. Po vítězných zápasech v Liberci a Děčíně k nám tentokrát zavítal tým Benešova a po tuhém boji jsme mohli opět slavit.

BC Slaný – BC Benešov            75:61    (19:14, 32:32, 55:49)

Střelkyně: Samcová 24, Sadílková 22, Kindermannová 14, Pospíšilová 12, Benetková 3. Dále hrály Pluchová, Neradová, Dítětová, Hrubiková a Honická.

Vstup do zápasu nám vyšel, soupeřky jsme vcelku snadno přehrávali a před koncem čtvrtiny jsme po trojce Nelči vedli 19:10. Poté však hráčky Benešova využily naší slabší chvilky, přidaly na důrazu a houževnatosti a rychle se vrátily do zápasu. Na začátku druhé čtvrtiny pak srovnaly skóre a poté se až do poločasu oba týmy přetahovaly o vedení. Poločas skončil remízou 32:32.

Zápas nebyl moc pohledný, my jsme byli technicky lepší, soupeřky zase bojovnější a obě družstva zaznamenala dost ztrát. V poločasové pauze jsme kladli důraz na odbourání ztrát a chytřejší basket v postupném útoku, kdy jsme zatím až příliš spěchali a chodili do plných po první přihrávce na silnou stranu.

Ohledně ztrát se nám vstup do druhého poločasu úplně nepovedl a za tři minuty jsme jich zaznamenali hned šest. Poté už se výkon mírně zlepšil, dokázali jsme odskočit o několik bodů a tento mírný náskok udržovali až do druhé poloviny poslední čtvrtiny (61:58). Závěr zápasu se nám povedl skvěle a soupeřky jsme v posledních třech minutách přehráli 14:3. Dařilo se proměňovat i šestky, které se celkově dařily v celém průběhu zápasu (25/18).

Holky vydřely další cenné vítězství proti velmi bojovným soupeřkám, z jejichž agresivity pramenila naše zbrklost a velké množství ztrát. Další zápasy hrajeme 15. a 16.10., a to opět doma – s Kolínem a Českou Třebovou.

Publikováno v Dorostenky U19.