Ženy BC doma padly s Ústím i Chomutovem

O víkendu se příliš nedařilo slánským ženám. Mladý tým, který startuje ve třetí nejvyšší tuzemské soutěži, nestačil na domácí palubovce na Ústí nad Labem ani Chomutov.

BC Slaný – SLUNETA Ústí nad Labem,  52:92 (16:23, 27:45, 43:70)

  1. 10. 2022 – 17:00, Ženy: 2. liga – skupina A (3.kolo)

https://cz.basketball/zapas/389623

Oba naši víkendoví soupeři patří mezi favority na vítězství ve skupině A 2. ligy. Zápasy s takto kvalitními týmy jsou pro hráčky vždy výzvou, aby si dokázaly co umí a v čem se ještě zlepšovat. Vstup do sobotního zápasu se holkám celkem povedl a ještě v 6. minutě bylo skóre 8:8.

Na presink soupeřek jsme dokázali odpovídat rychlým přechodem střední části hřiště a snadnými koši. Nebýt zbytečných chyb v rozehrávce, tak bychom úvodní čtvrtinu zápasu mohli i vyhrát. Bohužel ve druhé části soupeřky zagresivnily obranu, naše hráčky ztrácely míče, pod tlakem dělaly chyby a špatně přihrávaly. Výsledkem byla šnůra soupeřek a v poločase rozdíl 18 bodů.

Druhý poločas byl velmi podobný, Slunetě velmi dobře vycházela střelba tříbodových košů a tím svůj náskok ještě zvyšovala. Našim holkám na druhou stranu nelze upřít snaha a bojovnost. Dřely až do konce, ale soupeř byl lepší. Musíme ovšem výrazně zvýšit agresivitu v soubojích. Za celý zápas jsme měli jen 6 faulů.

Body: B. Pešatová 16, A. Rabasová 10, N. Sadílková 10, B. Dudáčková 7


BC Slaný – BK Levhartice Chomutov B, 45:91 (12:30, 24:53, 33:74)

  1. 10. 2022 – 11:00, Ženy: 2. liga – skupina A (4.kolo)

https://cz.basketball/zapas/389627

Nedělní duel z Levharticemi z Chomutova charakterizovala výrazná výšková převaha soupeřek. Tři hráčky přes 185 cm dělaly naší obraně velké potíže! Staňková i Strádalová hrály velmi dobře pozičně, a když k tomu přidáme jejich extraligové zkušenosti a dobrou střelbu, máte proti sobě velmi kvalitní hráčky.

Naše holky se rvaly o doskoky, snažily se zakončovat ze střední vzdálenosti, ale bohužel střelba nebyla naše silná stránka. Soupeř kontroloval průběh zápasu a nepřipustil žádné potíže. Chyběla nám navíc Niki Samcová se svými body z rychlých protiútoků. Dařilo se opět Nelče Sadílkové a bodově se už prosadila i Johanka Kindermannová.

Body: N.Sadílková 12, J.Kindermannová 7, B.Dudáčková 7, J.Gončárová 6

K dalšímu zápasu zajíždí ženské družstvo 23. 10., a to na palubovku Tigers Basketball České Budějovice. Držte nám palce, ať již přivezeme první výhru! 🙂

Publikováno v Ženy.