Ženy ve 2. lize podlehly Českým Budějovicím o jediný bod

Také po dalším víkendu jsou ženy BC Slaný v 2. lize bez vítězství. A přitom nyní v Českých Budějovicích k prvním bodům bylo tak blízko…

Tým žen vyrazil na jih Čech již v sobotu odpoledne po střeleckém tréninku na domácí palubovce VSH a ubytoval se na své letní „základně“, a sice v Hotelu Nežárka na Jemčině. Užili jsme si tam příjemný večer a dobře se naladili na ranní nedělní duel.

  1. 10. 2022 – 10:00, Ženy: 2. liga – skupina A (6.kolo)

Tigers Basketball České Budějovice – BC Slaný      68:67 (15:14, 33:31, 49:51)

https://cz.basketball/zapas/389633  

Celý zápas byl velmi vyrovnaný, oba týmy se přetahovaly o vedení a bylo jasné, že vyhraje ten, který vydrží se silami a hráčkami do závěru.

V utkání jsme měli několik dobrých úseků, kdy jsme předváděli pohledný basketbal. Pak vždy ale bohužel přišla fáze chyb v obraně, nedůsledností a malé agresivity v soubojích o míče a snadných košů pro domácí. Stále nás trápí zbytečné ztráty na rozehře, nekvalitní přihrávky a nedůslednost v zakončování z podkošového prostoru.

Toto nakonec rozhodlo také o vítězství domácích. Naše holky vybojovaly 12 sekund před koncem zápasu míč na útočné polovině a mohly v klidu zakončit nebo získat faul a střílet trestné hody. Bohužel se nestalo a výhra zůstala v Českých Budějovicích.

Herně se v zápase dařilo Nelče a Aničce, ale i ostatní hráčky se podílely na skóre zápasu, což je pozitivní. TH jsme proměňovali s téměř 60% úspěšností, což je pozitivní posun. Zatím nám chybí větší úspěšnost a odvaha střílet za 3 body. Do dalších tréninků tedy máme na čem pracovat.

12. 11. a 13. 11. hostíme na naší palubovce dva týmy ze Strakonic, tak nám přijďte fandit, porveme se o body pro Slaný!

Střelkyně: Sadílková 16 bodů, Pospíšilová 13. Havlínová 9, Rabasová 8, Pešatová 7, Dudáčková 6, Gončárová 4, Kindermannová 4

[ngg src=“galleries“ ids=“237″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Publikováno v Ženy.