Slánské U12 si začínají věřit. Kladno porazily v obou zápasech

Slánské U12, které nastupují pod vedením trenéra Josefa Šelichy, porazily v obou zápasech a po výborném výkonu soupeřky z Kladna.

V sobotu 22. 10. jsme odehráli soutěžní utkání s Kladnem. Po vyrovnaném přípravném duelu se stejnými soupeřkami, které naše družstvo odehrálo v září, jsem očekával podobný průběh i těchto zápasech. To ale nenastalo. Oba byly pod naší kontrolou hned od prvních minut.

TJ Sokol Kladno – BC Slaný 43:97
Body: Tuháčková S. 30, Mervartová N. 24, Roháčová A. 16, Poláchová N. 10, Formánková A. 6, Poláčková M. 5, Velíková E. 4, Poživilová E. 2

 

TJ Sokol Kladno – BC Slaný 41:68
Body: Mervartová N. 20, Tuháčková S. 12, Roháčová A. 12, Poláčková M. 12, Poláchová N. 6, Poživilová T. 4, Ráczová E. 2

Dále do utkání nastoupily hráčky: Smetanová E., Zemanová S., Šelichová A.

Na vítězstvích mají zásluhu všechna děvčata. Snažila se plnit to, co jsme trénovali. Holky uvolňovaly prostor pro hru jedna na jednu. Dařily se i rychlé protiútoky. Holky se dívají, a pokud mají před sebou volnou spoluhráčku, hned přihrávají míč dopředu. Stále více se zapojují do ofenzivy i méně zkušená děvčata. Zkoušejí vyvážet míče a nebojí se jít do zakončení, které se nám nyní docela dařilo. U předchozích zápasů se několikrát stalo, že se nám nepovedlo dát koš ani na pátý pokus. V sobotu většina padla hned na první. V defenzivě bylo také vidět zlepšení oproti minulému soutěžnímu kolu s Benešovem. Holky byly rychlejší a důraznější, několikrát se nám povedlo ubránit 24 vteřin.

Věřím, že se všem rodičům zápasy líbily tak jako mně. Jdeme správným směrem, kdy si i méně zkušené holky začínají více věřit.

Děvčatům děkuji.

Pepa Šelicha

Publikováno v mladší minižákyně U12.