Po nezvládnuté druhé půli prohrály juniorky těsně v Benešově

Utkání v Benešově pro děvčata z U19 dobře začalo, ale šťastně bohužel nedopadlo. Přitom jsme od výhry nebyli daleko…

BC Benešov – BC Slaný    74:69   (31:37)

Do Benešova jsme vyrazili nově s Petrou Havlínovou, která úspěšně zastoupila na rozehře zraněnou Aničku Pospíšilovou. Začátek nám vyšel a udržovali jsme si mírné vedení. Překvapením však byl výkon rozhodčích, kteří nasadili přísný, až archaický metr, a ve 4. minutě jsme na fauly vedli 6:1, celou čtvrtinu jsme „vyhráli“ 10:9 a dvě naše klíčové hráčky si každá odnesla tři. Na šestky jsme také první čtvrtinu vyhráli s využitím 14/11 ku 14/3 u domácích. Hrálo se přes třicet minut a vypadalo to, že nebude s kým zápas dohrát.

Ve zbytku zápasu se už naštěstí pískalo standardně. Závěr úvodní čtvrtiny se nám nevydařil a soupeřky se šnůrou 7:0 dostaly do vedení 19:17. V úvodu druhé ještě série domácích pokročila dalšími čtyřmi body na 23:17, ale od té doby jsme hráli vydařený úsek a postupně obracíme a když těsně před poločasem Péťa trefuje trojku, tak jdeme do vedení 31:37. Vše vypadá nadějně.

Bohužel jsme druhý poločas nezvládli. Pohoda byla pryč. Začali jsme vlažně a během dvou minut soupeřky srovnávají a my skoro nezaútočili. Naštěstí se vzpamatujeme, zdá se, že dokážeme hrát dál svoji hru. Obracíme na 48:40 tři minuty před koncem čtvrtiny. Bohužel přichází další šnůra domácích 10:0 a do poslední čtvrtiny jdeme s mankem jednoho koše.

Nasazujeme základní pětku, abychom zabrali a výsledek otočili, ale Petra s Nelou hrají se čtyřmi fauly, bránit moc nemohou a energie a hlavně klid v útoku také došly. Spalujeme jednu tutovku za druhou, chvíli se držíme na dostřel 53:56, ale série 0:7 během jedné minuty a rozdíl ve skóre 10 bodů už nás posílá téměř do kolen.

Stále zbývá šest minut a holky se snaží náskok snížit. Je to ale hodně upracované, obrana málo aktivní, a když už konečně vydřeme balón, tak ho lehkomyslnými ztrátami darujeme zpět soupeřkám. Utkání nám tak proteklo mezi prsty a v závěru jsme zklamaní z nepovedené poslední čtvrtiny. Utkání určitě šlo vyhrát, ale chyběl nějaký burcující element ve chvílích, kdy soupeřky několika šnůrami rozhodly utkání. Za co lze pochválit, tak výborné procento šestek (40/28 = 70%).

Před Vánoci už nám zbývá jen dvojice zápasů se vzdálenými soupeři v České Třebové a Kolíně, takže nás čeká předvánoční putování po vlastech českých a kousek i moravských.

Střelkyně: Samcová 20 (šestky 10/8), Kindermannová 17 (6/5), Havlínová 16 (16/11) a 1 trojka, Sadílková 12 (4/2), Kučerová 2, Pluchová 1 (2/1) a Kolaříková 1 (2/1). Dále hrály Hrubiková, Dítětová a Honická.

Publikováno v Dorostenky U19.