Juniorky byly v domácích zápasech úspěšné napůl

O víkendu do Slaného na odvetné zápasy zavítaly týmy Děčína a Liberec. Hned zkraje sezóny jsme u obou zvítězili.

BC Slaný – Válečnice Děčín       72:57 (34:21)

Sobotní zápas byl od začátku v naší režii. První čtvrtina 18:6, poté jsme špatným vstupem do druhé čtvrtiny umožnili soupeřkám snížit na 19:16, a to v 15. minutě. Naše družstvo ale nedovolilo drama a postupně jsme navyšovali náskok až na 68:42 ve 37 minutě. Po prostřídání naší sestavy soupeřky chytily druhý dech a korigovaly výsledek.

Střelkyně: Sadílková 20, Pospíšilová 18, Samcová 14, Kindermannová 9, Kolaříková 8, Hejčová 3. Dále hrály Dítětová, Honická, Hrubiková, Pluchová a Kučerová.

 

BC Slaný – Lokomotiva Liberec  53:63 (28:28)

V neděli s Libercem to bylo náročnější. V úvodním zápase soutěže jsme na hřišti soupeře zvítězili o dva body po vyrovnaném průběhu. Ještě před začátkem jsme zaznamenali první ztrátu, když rodinné povinnosti nepustily do hry Niky Samcovou. Její tradiční bodový příspěvek, jak se ukázalo, posléze chyběl.

Od začátku utkání sledovali diváci velmi vyrovnaný průběh. Až v závěru čtvrtiny si budujeme mírný náskok 16:12. Soupeřky však hned v úvodu další čtvrtiny srovnávají a přetahovaná pokračuje do vyrovnaného poločasu 28:28. Trápíme se v koncovce a chceme druhý poločas vylepšit…

… a to se nám v úvodu daří. Tři koše a jdeme do trháku. Ve 25. minutě je stav 36:32 a vypadá to nadějně. Potom však přichází problémy s fauly naší klíčové pivotky Nelči, kterou střídáme a soupeřky vyrovnávají skóre i hru a v poslední minutě čtvrtiny se utrhnou na 42:48. Chceme zabojovat a koncovku ovládnout, tak riskujeme a stavíme Nelču se čtyřmi fauly. Že si to pohlídá. Bohužel pohlídání se nepovedlo a po minutě v zápase končí.

Ještě se nevzdáváme, burcujeme se oddechovým časem a držíme se na dostřel – v 35. minutě je stav 47:52. Holky makají v obraně, soupeřky tlačíme, ale bohužel v útoku nám chybí klid a proměňování vypracovaných šancí. Závěr zápasu už liberecké hráčky kontrolují.

Střelkyně: Pospíšilová 20, Sadílková 16, Kindermannová 9, Pluchová 4, Kolaříková 2, Hejčová 2. Dále hrály Hrubiková, Dítětová a Honická.

Úspěšní jsme byli tedy jen z poloviny, ale holky obě utkání odmakaly. Další zápas nás čeká v Benešově, což je velmi houževnatý soupeř.

Publikováno v Dorostenky U19.