Juniorky si z Kolína po vlažném výkonu přivezly skoro stovku

Poslední zápasy roku nezastihly slánské juniorky v dobrém rozpoložení. Marodka se zaplnila, tréninky se čtyřmi hráčkami a téměř každý den zpráva, že někdo onemocněl. To před víkendovými zápasy nevěštilo nic dobrého…

Na sobotní výlet do České Třebové by nás jelo 5, tak jsme zápas raději odložili a do Kolína se chystali alespoň v 7. Nicméně na ranním srazu před zápasem dorazila již tradiční neblahá zpráva o onemocnění Niky, a tak se jelo v 6.

  1. 12. 2022 – 09:00, Juniorky U19: nadregionální soutěž – skupina A (12.kolo)

BC Kolín : BC Slaný      97:54 (19:9, 40:17, 68:40)

https://cz.basketball/zapas/400766

V zápase jsme vsadili na zkušenosti našich klíčových hráček s tím, že si pohlídají balanc mezi poctivou obranou a přitom budou hrát bez faulů. Bohužel holky splnily jen druhou část, vlažná obrana dovolila nabuzeným domácím hráčkám téměř vše a ty tento prostor šikovně využily. Kolín hrál s chutí, hru velmi dobře řídila rozehrávačka Krausová.

Naše unavené návraty do obrany byly trestány rychlými protiútoky, několikrát jsme k tomu pomohli i ztrátami při rozehrávce. Kolínské hráčky nám nasázely 10 trojek a ve třetí čtvrtině, kdy jsme se vyzkoušeli zónovou obranu, zazněla jasná odpověď: pět trojek. Nutno podotknout, že všechny otevřené. Na konci jsme se už jen snažili pohlídat si stovku, což se nakonec podařilo. Dále stojí za zmínku slušné šestky Péti Havlínové 5/5 a Nela v zápase a si poprvé v životě „udržela“ nulu na faulech.

Střelkyně: Sadílková 21 (6/3 šestky a 2 trojky); Havlínová 15 (5/5); Pluchová 6 (2/1 a 1 trojka), Kindermannová 6, Hejčová 4, Hrubiková 2 (2/0)

V novém roce nás čeká druhá polovina soutěže. Věříme, že se nám po návratu zraněných hráček podaří navázat na výkony a výsledky z úvodu soutěže.

Publikováno v Dorostenky U19.