Děvčata U12 sbírala zkušenosti na palubovce silného Benešova

Nový rok nám začal zápasy v Benešově. S tímto soupeřem naše družstvo odehrálo i začátkem prosince kvalifikaci o národní finále. Obě utkání jsme tehdy, stejně jako nyní, prohráli.

V prvním utkání nám soupeř moc prostoru nedal. Byl rychlejší, dobře bránil a pod oběma koši dobře doskakoval. Naše holky měly často problém vyvézt míč na soupeřovu polovinu. Když už se děvčata dostala k zakončení, tak neúspěšně.

BC Benešov – BC Slaný 86:11
Body: Roháčová 4, Smetanová 3, Velíková 2, Formánková 2

BC Benešov – BC Slaný 97:58
Body: Formánková 26, Roháčová 21, Poláchová 7, Smetanová 4

Do druhého utkání holky vstoupily jako vyměněné. První polovina utkání byla vyrovnaná. Výrazně se zlepšila úspěšnost zakončení. Stav po polovině utkání byl 46:32 ve prospěch domácích. Bohužel se nám vůbec nevydařila třetí čtvrtina. Prohra 39:6. V této čtvrtině si soupeřky vytvořily rozhodující náskok. V poslední čtvrtině se holky hlavně soustředily, aby nám soupeřky nedaly stovku. To se povedlo. Dokonce poslední osmiminutovka dopadla vítězně pro nás, a sice 20:12.

Celkově se na naší hře projevilo tréninkové manko. Celý prosinec bylo hodně děvčat nemocných. Ani jednou nás nebylo na tréninku více jak osm. Následovalo období vánočních prázdnin bez tréninků. Jen na posledním tréninku před zápasy v Benešově nás bylo třináct. Dále nám v Benešově výrazně scházely Sára a Nikola, které jsou nemocné.

Další utkání nás čekají netradičně v týdnu, a to v pondělí 16. 1. u nás ve Slaném proti Kladnu. Doufejme, že budou všechny holky zdravé a sejdeme se v plném počtu.

Přijďte nám fandit!

Pepa Šelicha

Publikováno v mladší minižákyně U12.