Juniorky proti České Třebové a Benešovu se střídavými úspěchy

Poslední dvě utkání juniorky zvládly z poloviny. Dokázaly sice doma porazit Benešov, v České Třebové ale padly, i když po srdnatém výkonu.


BC Slaný – BC Benešov            75 : 60 (31:32)

Střelkyně: Samcová 23 (8/5), Pospíšilová 14 (9/4), Sadílková 12, Havlínová 10 (2/2), Kindermannová 6, Kolaříková 6, Hejčová 2, Hrubiková 2. Dále hrály Honická a Kovářová.

Domácí zápas s Benešovem jsme si užili. Po dlouhé době plná sestava nám dávala dobrý základ pro udržení vítězné šnůry.

Do utkání vstupujeme aktivně a budujeme si mírný náskok 16:12. Potom se nám však hra přestává dařit, tři minuty neskórujeme a čtvrtina končí 16:21. V další čtvrtině se marně snažíme dotáhnout a v její polovině stále prohráváme 25:32. Do poločasu se nám daří alespoň stáhnout na 31:32.

Ve druhé půlce utkání chceme zahrát lépe, ale začátek nám úplně nepřeje. Rychlá ztráta a trojka soupeřek přidávají pár vrásek. Ale potom
nastává vytoužený obrat. Naše holky přeřadily na vyšší rychlostní stupeň a najednou je nás na hřišti plno. Aktivní obrana dává základ rychlému protiútoku a skóre rychle narůstá v náš prospěch. A to jsme ještě řadu šanci kvůli zbrklosti nevyužili. Třetí čtvrtinu vyhráváme 29:11 a rozhodujeme zápas. V poslední čtvrtině už točíme sestavou a rozdíl ve skóre se vyšplhá až nad dvacet bodů. Ke konci ztráta naší koncentrace dovoluje soupeřkám korigovat skóre.

Slušný výkon a nasazení všech hráček, výborná pasáž ve třetí čtvrtině. Bodově se zaskvěla Niky Samcová, která zúročila v rychlých protiútocích dobrou práci celého týmu.

SKB Česká Třebová – BC Slaný            59 : 48 (31:19)

Střelkyně: Havlínová 16 (9/6), Kindermannová 10, Pospíšilová 9 (2/1), Kolaříková 6, Kovářová 4, Hrubiková 3 (2/1). Dále hrála Bublíková.

Na utkání s lídrem soutěže jsme bohužel zase odjížděli jen v sedmi hráčkách, protože školní povinnosti vyřadily z kádru další čtyři hráčky. A zápas se nám úplně nevydařil. Soupeřky hrály, co potřebovaly, nám naopak chyběla energie.

V úvodu držíme krok do 7. minuty a stavu 9:7. Poté soupeřky trestají naši pasivní obranu 10 body (z toho 2 trojkami) a čtvrtina končí 9:19. Mdlá obrana, v útoku nedáváme jasné šance. Snažíme se holky vyburcovat a výkon se ve druhé čtvrtině lepší, hlavně v její druhé polovině. Znovu nás ale sráží neproměňování těžce vypracovaných příležitostí. Poločas 31:19 a stále cítíme ve hře rezervy a šanci k obratu.

Hecujeme se a chceme do hry vnést více energie v obraně i útoku. Začátek druhého poločasu nám vychází podle představ. Soupeřky nejsou schopné dát tři minuty koš a my se v útoku skvěle tlačíme do koše, ale bohužel neproměňujeme jasné střely zpod koše a postupně soupeřky hru vyrovnávají a také jediné střílí koše. V osmé minutě stav 44:20, což do konce čtvrtiny mírně korigujeme na 46:26. Zkoušíme do poslední čtvrtiny sebrat zbytky sil a zabrat. A to se daří. Konečně proměňujeme a zaskočené domácí hráčky nestíhají. V euforii snižujeme tři minuty před koncem na 51:44 a tento úsek hry vyhráváme 16:2. Cítíme šanci na zázrak, ale v tu chvílí už nám dochází síly.

Povedou se nám 4 ztráty za sebou a domácí už si koncovku pohlídají.

[ngg src=“galleries“ ids=“241″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]Pochvala všem za vůli vrátit se do zápasu – nechybělo moc. Celkově soupeř k poražení určitě byl, ale chyběla energie a také body našich dvou nejlepších střelkyň, které zůstaly doma.

Publikováno v Dorostenky U19.