Zlepšený výkon žen výhry v Chomutově ani Ústí nepřinesl

V 13. a 14. kole 2. ligy žen vyjížděl tým BC Slaný na palubovky favoritů soutěže, Levhartic Chomutov a Slunety Ústí nad Labem, kteří figurují na 1., respektive 2. místě tabulky.

Čekaly nás náročné zápasy se zkušenými družstvy. A můžeme říct, že holky zabojovaly a v obou zápasech odevzdaly to, co umí, a zanechaly dobrý dojem. Pokud bychom podobně bojovné výkony zopakovali v dalších zápasech, především proti Č. Budějovicím a Litoměřicím, postup do play-off bychom měli vybojovat.

 

BK Levhartice Chomutov B – BC Slaný        91:42 (19:, 38:2, 68:29)

Web:      https://cz.basketball/zapas/389667

Body:      J. Kindermanová 12, T. Dvořáčková 9, N. Sadílková 5, P. Havlínová 5, B. Pešatová 4, A. Jarošová 4

TH:          6/19 (31,6%)

V Chomutově nám utekl začátek zápasu. Než jsme se stihli na hřišti zorientovat, soupeř nastřílel 12 bodů! Pak již ale byla hra vyrovnaná. Snažili jsme se v obraně eliminovat dlouhé podkošové hráčky Levhartic a vyplňovat prostor před míčem.

Střelecky nás podržela Nelča Sadíková. Bohužel jsme se nevyvarovali několika neproměněných volných střel a nájezdů a také TH nebyly naší silnou stránkou. Škoda, v takto náročném souboji můžou družstvu pomoci k lehkým bodům. Soupeř tak odskočil do poločasového náskoku o 16bodů.

V nástupu do 2. půle soupeř přitlačil v obraně, my jsme pod tlakem ztráceli míče, kazili přihrávky a rozdíl skóre rychle narostl na 39 bodů. Bohužel v tyto momenty žádná z hráček nedokázala vzít řízení hry na sebe a uklidnit tým.

Bojovali jsme, ale to na rozjetého soupeře nestačilo. Chyběla nám herní zkušenost a klid.

SLUNETA Ústí nad Labem – BC Slaný             80:53 (16:16, 43:31, 58:46)

Web:       https://cz.basketball/zapas/389672

Body:       T. Dvořáčková 15, B. Dudáčková 14, A. Pospíšilová 6, N. Sadílková 4, M. Kučerová 4

TH:          7/13 (53,8%)

Nedělní zápas v Ústí byl z naší strany výrazně lepší. Družstvo doplněné o další 3 hráčky šlapalo hned od začátku zápasu, ujali jsme se vedení a drželi si ho celou 1. čtvrtinu. Byli jsme připraveni na presing soupeře 2-2-1, dokázali ho přecházet rychlými přihrávkami a skórovat. Holky se na lavičce hecovaly, bylo vidět, že zápas prožívají a vidí naději na skvělý výsledek na hřišti velkého favorita.

Bohužel 2. polovina zápasu opět přinesla v našem výkonu zlom. Přišlo několik zbytečných ztrát a laciné koše zkušeného soupeře. Holky se rvaly o každý míč, snažili jsme se o rychlý přechod do útoku, ale bohužel jsme znovu neproměnili několik lehkých zakončení. Soupeř z protiútoků trestal.

Skvěle se dařilo kapitánce Barči, Dudi a Terce Dvořáčkové. Také ostatní se snažily, hrála celá lavička a po delší době jsme hráli v plné sestavě, což se na výkonu i atmosféře na lavičce pozitivně projevilo.

Porážka mrzí, ale výkon byl nadějný a holky chválíme. Jedeme dál, holky, ještě zabojujeme !!

Příští zápas hrajeme 4. 2. 2023 v 18:00 ve VSH s Tigers Basketball České Budějovice. Přijďte fandit!

Odkaz na tabulku soutěže – ZDE TABULKA  

[ngg src=“galleries“ ids=“240″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Publikováno v Ženy.