Ženy porazily České Budějovice a ve druhé lize jsou blízko play-off

V 15. kole 2. ligy jsme se střetli v domácí souboji s rivalem v tabulce, Tigers České Budějovice. V tomto souboji šlo nejen o postup do play-off soutěže, ale chtěli jsme soupeřkám vrátit smolnou porážku na jejich palubovce o 1 bod.

  1. 2. 2023 – 18:00, VSH Slaný, Ženy: 2. liga – skupina A (15.kolo)

 BC Slaný – Tigers Basketball České Budějovice       64:40 (17:11, 32:21, 55:32)

https://cz.basketball/zapas/389673

Body: N.Sadílková 20, N.Samcová 14, P.Havlínová 7, B.Pešatová 6, J.Gončárová 5, A.Pospíšilová 5, B.Dudáčková 4, J.Kindermannová 3

Oboje se povedlo na výbornou. Naše hráčky byly od začátku zápasu lepší v soubojích, na doskoku i ve střelbě. Nevyvarovali jsme se ztrát, ale dá se říci, že jsme měli po celou dobu zápas pod kontrolou. Střelecky se blýskla Nelča Sadílková a v rychlých útocích jí výborně sekundovala Niki Samcová.

Pochvalu ale zaslouží celý tým i lavička za skvělý výkon, týmový duch a pozitivní atmosféru. I bez Terky Dvořáčkové, které se v posledních zápasech velmi dařilo, nebo dlouhodobě zraněné Adi Rabasové, si holky se soupeřem poradily! Kaňkou na utkání byla dvě nepříjemná zranění – Johanka Kindermannová (rozseknutý ret) a Barča Pešatová (naražený nos).

K dalším dvěma zápasům zajíždíme 25. 2. a 26. 2 do Strakonic. Na domácí palubovce se holky představí 11. 3. a 12. 3. proti soupeřkám z Litoměřic. Věřme, že jim vítězná nálada vydrží a přidáme do tabulky další body. Držte nám palce a přijďte fandit!

Publikováno v Ženy.