Děvčata U12 skončila na festivalu ve Žďáru šestá

Vyvrcholením sezóny 2022/2023 byla pozvánka na národní festival kategorie U12 pořádaný ČBF ve Žďáře nad Sázavou 5. 5. – 7. 5. 2023. Turnaje se zúčastnilo 10 družstev, kterým těsně uniklo mistrovství republiky.

V základní skupině naše holky získaly 2 výhry a 2 prohry. V neděli nás tedy čekal souboj o konečné 5. a 6. místo s domácím týmem Vlčat. Nakonec si vezeme krásné 6. místo.

Turnaj hodnotím pozitivně. I s týmy jako USK a KP Brno jsou holky schopny hrát pěkný basket. A donutí se hrát stále na maximum. A právě tyto zápasy nám trenérům ukáží na čem více na trénincích pracovat.

Celkově musím holky pochválit za přístup k zápasům. Až na malou chvíli hned v prvním utkání hrály stále s plným nasazením a snažily se dodržet pokyny od nás trenérů.

Tímto turnajem bych rád i uzavřel tuto sezonu v kategorii U12. Od úterý začínáme trénovat jen na vysoké koše a startujeme novou sezonu 2023/2024 pod kategorií U13.

Budeme se opět snažit v kvalifikaci zabojovat o národní finále nebo účast na národním festivalu. Určitě budeme zase potřebovat i podporu rodičů a ostatních fandů basketbalu.

Choďte nám fandit i v příští sezoně. Díky!

Trenéři Pepa a Pavel

[ngg src=“galleries“ ids=“244″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Publikováno v mladší minižákyně U12.