Juniorky uzavřely sezónu v České Třebové a zanechaly dobrý dojem

Do České Třebové jsme odjížděli s hodně prořídlým kádrem s většinou mladších hráček. A to jsme ještě netušili, že po cestě rozbolí Johy záda a zápas stráví fanděním vleže na žíněnce…

SKB Česká Třebová – BC Slaný     80:71     (42:30)

Střelkyně: Havlínová 24 (8/5) a 3 trojky, Hubiková 13 (1 trojka), Kolaříková 10, Hejčová 9 (1/1), Pospíšilová 9 (1 trojka); Bublíková 6, dále hrála Kovářová

Do zápasu se tedy nakonec pustilo 7 statečných. Dvě zkušené rozehrávačky Petra s Aničkou měly řídit hru a pět mladších hráček přidat aktivní přístup. Věřili jsme, že odehrajeme slušný zápas.

Začátek byl nic moc. Byli jsme ustrašení, domácí jsme hned pustili do vedení 6:0 a své příležitosti neproměňovali. Po rychlém time-outu jsme se zlepšili a čtvrtinu zakončili 19:11. V dalším průběhu už se hrál zcela vyrovnaný zápas.

Naše mladší hráčky hýřily aktivitou a ve třetí čtvrtině jsme se dokázali přiblížit až na 4 body. Poté však několik šťastných košů domácí hráčky uklidnilo (např. koš v poslední vteřině před poločasem nebo trojka z rohu o desku) a koncovku už s přehledem kontrolovaly. Naše holky ale i při absencích odehrály velmi dobrý zápas.

Celkově lze sezónu hodnotit z několika pohledů. Obecně lze říci, že to byla velmi vyrovnaná soutěž a i poslední Děčín předváděl dobré výkony. Důležité bylo, že se konečně po 3 divných letech odehrálo 20 zápasů za sezónu a náš celek dokončil s vyrovnanou bilanci 10 výher a 10 porážek na 4. místě tabulky.

Mrzí, že jsme nedokázali ani jednou porazit první dva týmy tabulky z České Třebové a Kolína. Zápasy s Kolínem se nám nevyvedly a tři skončily drtivou porážkou. Naopak s lídrem tabulky z České Třebové jsme hráli velmi dobré a vyrovnané zápasy. Co se týká hráček, tak dlouhá sezóna ukázala, kdo má basketbal v srdci a jak mu záleží na týmu. Ať už účastí na trénincích, tak i zápasech. Některým hráčkám došel na konci sezóny v tomto směru dech a naopak nám po Novém roce hodně pomohlo aktivní zapojení hráček z týmu U17.

Všem hráčkám děkujeme za reprezentaci klubu a také děkujeme za podporu rodičům. Věříme, že si sezónu v U19 užily a pomůže jim v dalším basketbalovém růstu. Pro další sezónu sezónu počítáme se staršími hráčkami v kádru žen a mladší budou mít jako hlavní soutěž dorosteneckou ligu U17.

Trenéři: J. Pospíšil a R. Nič

 

Celkový přehled zápasů

https://cz.basketball/soutez/3829?p=7202

Přehled zápasů BC Slaný

https://cz.basketball/tym/781?y=2022#tab-pane-three

Tabulka

https://cz.basketball/soutez/3829?p=7202#tab-pane-two

Statistiky hráček

https://cz.basketball/tym/781?y=2022

[ngg src=“galleries“ ids=“245″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Publikováno v Dorostenky U19.